Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Branitelj prijetio da će se zapaliti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sisačkom području, u mjestu Lekenik, još je jedan branitelj danas prijetio samozapaljenjem i tražio razgovor s ministricom Kosor. Prije nekoliko dana drugi je svoju obitelj držao kao taoce.

Nakon što je dva sata zaključan u svojoj kući u Lekeniku, nezadovoljan mirovinom, prijetio samoubojstvom hrvatski branitelj Mijo Andrić predao se policiji, a kasnije će biti hospitaliziran, doznaje se danas u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Pročitajte i ovo Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca" Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti"

Glasnogovornik Ministarstva Berislav Živković potvrdio je da je
Andrić duže vrijeme u financijskim problemima te da se i ranije obraćao Ministarstvu sa željom da mu se prebiju dugovi. No, ministarstvo takve zahtjeve ne može rješavati, jer za to nije nadležno i nema osigurana financijska sredstva, kazao je Živković.

Potvrdio je i da je Andrić umirovljeni hrvatski branitelj i ratni
vojni invalid, s utvrđenom mirovinom od 2938 kuna.

Sličan incident Andrić je napravio i prošlog ožujka, no tada je
prijetio da će osim sebe ubiti i suprugu.

Prema tvrdnjama medija Andrić je u svojoj kući u Lekeniku danas prijetio samoubojstvom jer je dobio privremeno rješenje o invaliditetu koje mu je isteklo, a nadležni mu nisu izdali trajno.

Reagirajući na medijske napise Ministarstvo je u priopćenju potvrdilo da je Andriću stupanj invaliditeta nedavno povećan s "30 na 40 posto privremeno, a spis Prvostupanjskog liječničkog povjerenstva krajem prošlog tjedna upućen je Uredu državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji u svrhu izdavanja prvostupanjskog rješenja".

"Dakle, u niti kojem slučaju nema zastoja u rješavanju statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida za Miju Andrića, već je ono u svom redovitom rješavanju. Također ne postoje nikakve okolnosti u kojima je Mijo Andrić zakinut u ostvarivanju svojih prava kao hrvatski branitelj iz Domovinskog rata", kažu u Ministarstvu.

Kao razloge Andrićeve posljednje prijetnje suicidom u Ministarstvu navode "nezadovoljstvom zbog načina utvrđivanja njegove mirovine" te podsjećaju da je za to nadležan Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene