Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trener osumnjičen za blud

Ništa nisu primijetili, osim što se izderavao na cure

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski nogometni svijet potresa još jedan seksualni skandal. Bivši trener ženskog nogometnog kluba 'Pregrada', tereti se za bludne radnje nad maloljetnicama, zbog čega je priveden u policiju.

Četrdesetdvogodišnji bivši trener ženskog nogometnog kluba Pregrada priveden je na Županijski sud u Zagrebu. Tereti ga se za bludne radnje nad maloljetnim nogometašicama. Nogometni klub iz Pregrade trenirao je tri i pol godine. 'Nitko se nije žalio, a nismo ni imali nikakve naznake, ipak su dvije kćeri igrale u istom tom klubu, s istim tim djevojkama, i ovo kad smo čuli to nam je zapravo bio šok', kaže Zlatko Šorša, direktor ŽNK Pregrada. Direktor kluba ističe kako se nije dalo naslutiti da se nešto sporno događa između trenera i nogometašica. 'Poneki put je bio grub, možda je galamio malo više nego što je trebao, a s druge strane znao je pomoći ako je trebalo', kaže Šorša.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozivao na fizioterapiju Nogometni trener godinama silovao tinejdžere: Dovodio ih u stan i napastovao na stolu za masažu Slika nije dostupna Dobit će zabranu igranja Šok u Iranu: Testirali nogometašice i otkrili da su četiri zapravo muškarci!

Osumnjičenog trenera poznaje i direktor ženskog nogometnog kluba Dinamo Maksimir, Vjekoslav Markotić. 'Uglavnom nismo imali nikakve druge incidente, osim jedne enormno velike galame ne igračice, pa sam ga upozoravao', opisuje Markotić. S trenerske pozicije, osumnjičeni je krajem 2008. maknut zbog loših rezultata, kažu u klubu.

'Da je bilo bilo kakvih naznaka mi bi odmah reagirali i sigurno ne bi to ostalo neprijavljeno. Uostalom, roditelji voze djecu na treninge, na utakmice i sami su bili prisutni', kaže Šorša. Seksualno zlostavljanje navodno se dogodilo prije dvije godine i proljetos. Direktori Šorša i Markotić smatraju da je možda i slučaj Zirdum potaknuo mlade nogometašice da progovore. A ukoliko se dokaže da su istinite optužbe iz oba slučaja, očekuju stroge kazne, do pet godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene