Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Nisu je na vrijeme porodili, pa je izgubila bebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv dvoje uglednih koprivničkih ginekologa zbog teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi.

Terete se da su 5. prosinca 2010. godine na odjelu ginekologije koprivničke Opće bolnice propustili pacijenticu na vrijeme poroditi carskim rezom.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Slika nije dostupna Sreća trajala prekratko Preminula nakon poroda - 'Bilo je grozno. Krvi je bilo posvuda.'

Prvookrivljena je dežurna liječnica (55) zadužena za nadzor i porod rodilja, dok je drugookrivljen 44-godišnji ginekolog koji je vodio cijelu trudnoću i na njezin poziv je došao u rađaonicu.

S dežurnom liječnicom je pratio stanje pacijentice i njenog fetusa, no unatoč slabim trudovima, težini fetusa i činjenici da je pacijentica već ranije imala jedan porod carskim rezom te da je nalazom registrirana ugroženost fetusa, stoji u optužnici, nisu ubrzavali porod i rodilju su predugo nastavili porađati prirodnim putem. (VLM Agencija) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene