Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrti vozač

'Nismo se utrkivali, polako smo išli prema Grobniku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sven Šalković četvrti je vozač koji se s Marinom Čolakom uputio prema Grobniku.

Sven Šalković, inače informatičar po struci, ispričao je što se dogodilo tog kobnog petka kada je u automobilu Marina Čolaka izgorjela 20-godišnja Ivana Obad. 'Oko 11 sati krenuli smo s OMV benzinske postaje u Lučkom. Tamo smo sreli Marina Čolaka kojeg inače znamo iz viđenja i koji je čekao Opačaka. Popili smo kavu i odlučili zajedno polagano ići prema Grobniku', ispričao je Sven.

Pročitajte i ovo Sara Duvnjak i Josipa Galić - 2 Humanitarni cilj Za popularnu utrku startnina više nema: "Dobre vijesti su da svi još uvijek mogu sudjelovati" Gradilište - 1 Očevid u tijeku Na izgradnji autoceste u Baranji poginuo radnik: Sa strojem je skliznuo s povišenog terena i udario u tlo

Objasnio je kako im gust promet nije dozvoljavao da se zajedno voze, pa su se četiri automobila svako malu spajala i razdvajala po autoputu. Na sretanju prema Karlovcu Sven više nije vidio Marina Čolaka. 'Pred Bosiljevom smo tek vidjeli goreći Čolakov automobil sa strane. Istrčao sam iz vozila i bio uvjeren da su oboje poginuli. Tek nakon nekoliko minuta, vidio sam da se nešto miče 50-tak metara od automobila. To je bio Marin Čolak', rekao je Sven.

>> Rasvjetljava se uzrok nesreće u kojoj je poginula Ivana Obad

>> VIDEO: Ferrari Marina Čolaka se pretvorio u buktinju

'Bio je krvav po glavi, krvario je i iz usta i bio je u šoku. Rekao sam mu da legne jer ne zna što je sve povrijedio', dodao je Sven. Na upit je su li se utrkivali do Rijeke, Sven je odbacio takve navode.

'Nikakvog utrkivanja nije bilo. Dogovorili smo se da ćemo zajedno ići, pa smo se malo spajali i razdvajali, kao harmonika. Nije bilo tu žurbe, polagano smo išli prema Grobniku. Ljudi kada vide takve automobile odmah pomisle da se radi o utrci', rekao je Sven i nagalasio kako su vozili između 140 do 160 km/h.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene