Vodeni skuter, ilustracija
Vodeni skuter, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

U utorak se kod Vodica dogodila pomorska nesreća u kojoj su teže ozlijeđene dvije osobe, javlja policija.


U pomorskoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 14:15 u Vodicama ozlijeđeni su 29-godišnji vozač vodenog skutera i njegova maloljetna suvozačica, oboje njemački državljani.

Vezani članci Sudar brodica u tjesnacu Splitska vrata - 4 Pomorska nesreća u tjesnacu Splitska vrata: Izvučena brodica, teško stradala osoba stabilno i na respiratoru Policija na moru, ilustracija Policija objavila detalje pomorske nesreće: Jedna osoba teže ozlijeđena u sudaru glisera i gumenjaka

29-godišnjak je upravljao vodenim skuterom bez dozvole za upravljanje. Na udaljenosti od 150 metara od obale udario je u katamaran na kojem su bili državljani Austrije.

Od siline udara teže su ozlijeđeni vozač vodenog skutera i njegova maloljetna suvozačica. Nakon pružene liječničke pomoći u Općoj bolnici u Šibeniku oboje je pušteno na kućnu njegu.

Policija je utvrdila i da tvrtka iz Vodica, koja iznajmljuje plovila, za navedeni vodeni skuter nema koncesijsko odobrenje te da nisu provjerili ima li da 29-godišnjak dozvolu za upravljanje. Postupanje prema tvrtki koncesionaru je preuzela Lučka kapetanija Šibenik, ispostava Vodice.

Protiv 29-godišnjaka će, zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa, biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.