Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječki poduzetnik Toni Bauk prijavljen je riječkom Županijskom državnom odvjetništvu zbog šest kaznenih djela kojima se htio okoristiti za vrtoglavih 10 milijardi kuna.


Tih 10 milijardi kuna je nevjerojatan povrat poreza koji je Bauk zatražio od države. Bauk je prošle godine u dva navrata Poreznoj upravi u Rijeci poslao dva enormno visoka računa na temelju kojih je tražio povrat poreza, piše Večernji list.

Vezani članci Velimir Tišma Kako prevaranti vrebaju građane? U policiji zbog nečega posebno strahuju: "Savjetujemo građanima da to nikako ne rade" Novac, ilustracija Novac na račune uskoro sjeda: Provjerite kad stiže povrat poreza

Ovaj riječki gospodarstvenik je prošlog travnja u ime tvrtke TD Infermnus, kao jedini član uprave, napisao račun od 516 milijuna kuna. Zatim je taj račun izdao vlastitom obrtu za poslovanje nekretninama Toro. Isti model upotrijebio je i u listopadu prošle godine, piše list, no 'podebljao' je iznos na čak 51 milijardu kuna. Povrat pretporeza tražio je za sebe kao vlasnika obrta Toro.

>> Lažni radnik javnog poduzeća pljačka starice

Ipak, rupa u planu bio je izostanak dokaza koje je trebao predočiti da su spomenute usluge doista obavljene. Naravno, tu je i Baukovo razmišljanje da toliki iznos neće privući pozornost poreznika. Spomenimo i da Bauk djeluje u Zajednici preventivne pravne zaštite, a 2003. godine se na izborima za Hrvatski sabor našao na listi Alijanse za pravnu državu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju