Obavijesti Video Pretražite Navigacija
državljanin kosova

Nesreća u Istri: Radnik u tvornici kamene vune ostao bez ruke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnik vanjske tvrtke u krugu tvornice Rockwool ozlijedio je ruku na stroju te vanjske tvrtke. U riječkoj bolnici ruka mu je amputirana.

Teška ozljeda na radu dogodila se u srijedu ujutro oko 7 sati u krugu tvornice kamene vune Rockwool Adriatic u Pićnu. Jedan radnik vanjskog izvođača radova teško je ozlijedio ruku strojem te vanjske tvrtke. Radnik je hitno prebačen u bolnicu u Rijeku, gdje mu je ruka morala biti amputirana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kap koja je prelila čašu Prijave prosvjednicima pred Rockwoolom Slika nije dostupna 'Nemamo uporabnu dozvolu' Rockwool: 'Neprimjereno je pregovarati o kolektivnom ugovoru'

Nakon zahvata zaprimljen je na Zavod za traumatologiju i trenutno je izvan životne opasnosti, piše Glas Istre.

O svemu su obaviješteni policija i ostala nadležna tijela koja ispituju sve okolnosti nesretnog događaja. Tvrtka poduzima sve potrebne mjere u skladu sa zakonskom i internom procedurom u ovakvom slučaju.

U Policijskoj upravi istarskoj kažu da je ozlijeđen državljanin Kosova (50) i da je zaposlenik tvrtke Rakos iz Labina. 

Nesreća se dogodila kada je obavljao poslove utovara građevinskog materijala na građevinsko sito.

U tom je trenutku došlo do zastoja bočne pokretne trake koja odvaja veće komade te je djelatnik pokušao otkloniti kvar bez zaustavljanja pokretne trake, pri čemu su mu traka i valjak povukli ruku, piše Glas Istre.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene