Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici na 30. kilometru, između čvorova Jakuševec i Kosnica u smjeru Lipovca, vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat, upozoravaju u petak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Galerija


Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Vezani članci Vozila Hitne pomoći, ilustracija 25-godišnjak slučajno usmrtio kolegu (37) pregazivši ga radnim strojem Policija, ilustracija Snažna eksplozija kod centra za testiranje na koronavirus, sumnja se da je namjerno izazvana

Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok te A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, no obje autoceste otvorene su za sve skupine vozila.

Ponegdje u unutrašnjosti ima magle. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog izvanrednog događaja u kolodvoru Hrvatski Leskovac do okončanja policijskog očevida prekinut je željeznički promet na relaciji Hrvatski Leskovac – Zdenčina, a putnike prevoze autobusi.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu.