Pomorska policija (Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Pomorska policija (Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

U subotu ujutro službenici MRCC Rijeka, posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 iz Rijeke zaprimili su dojavu organizatora ronjenja o stradavanju jednog ronioca na otoku Plavniku, nad kojim se tada primjenjivala reanimacija. No do dolaska hitne medicinske pomoći ronilac je nažalost preminuo.


Obzirom na mjesto nesreće MRCC Rijeka pokrenula je akciju hitnog medicinskog transporta u koju je angažirana tvrtka 'SeaHelp', čija posada se nalazila najbliže mjestu događaja te su po ukrcaju liječnika Hitne medicinske pomoći Rijeka isplovili prema stradalom roniocu.

Vezani članci Požar na otoku Lavdara kod Zadra Drama na otoku Lavdara kod Zadra: Požar ugrozio kuće, evakuirano 50-ak osoba Poplava u Njemačkoj VIDEO Europa se bori s poplavama: U Njemačkoj raste broj poginulih, u dijelovima zemlje proglašeno izvanredno stanje. Teško pogođene Belgija, Nizozemska i Luksemburg

Međutim W.H.H. (60), državljanin Republike Njemačke, je nažalost u međuvremenu preminuo te su djelatnici tvrtke 'SeaHelp' u dogovoru sa Pomorskom policijom prevezli tijelo stradalog ronioca u gradsku luku Krk. Tamo su tijelo preuzeli policijski službenici.

Prema prikupljenim podacima u okviru očevida o uzrocima ronilačke nesreće, Lučka kapetanija Rijeka izvijestila je kako se nesreća dogodila tijekom ronilačke ture u organizaciji škole ronjenja u vlasništvu R.W., a koja je registrirana u Republici Hrvatskoj.

Slijede daljnja istražna postupanja u nadležnosti Pomorske policije Rijeka.