Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kazna joj odlazak u Tanzaniju'

Ni minimum: Neni Mesić 10 mjeseci zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša predsjednica Upravnog vijeća, sada ugašenog Doma za zlostavljanu djecu i odrasle žrtve nasilja Rovinjsko sunce Nena Mesić (53) nepravomoćno je u četvrtak na Županijskom sudu u Puli osuđena na kaznu zatvora od 10 mjeseci, odnosno uvjetno na 4 godine.

Sudac Damir Krpan kazao da je tijekom suđenja dokazano da je Mesić počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i da je u razdoblju od veljače 2004. do rujna 2006. godine sebi na račun 'Rovinjskog sunca' pribavila imovinsku korist od oko 40.000 kuna. Krpan je kazao i kako je za ovo kazneno djelo predviđena kazna od jedne do 10 godina zatvora, ali joj je u obzir uzeo olakotnu okolnost da joj je to prvi sukob sa zakonom te je uzeo u obzir njezin doprinos osnivanju Rovinjskog sunca i da je bila sudionica u Domovinskom ratu, pa je odredio kaznu manju od predviđenog minimuma. Sudac je odredio i da mora platiti 40.000 kuna za koliko je oštetila 'Sunce'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić oštetila 'Rovinjsko sunce' za oko 525 tisuća kuna Slika nije dostupna Nevenka Mesić zadržana u pritvoru

'Kazna će mi biti odlazak u Tanzaniju'

Nena Mesić je pak ponovila kako se ne osjeća krivom. 'Nemam što više dodati. Svi dokazi moje nevinosti su na sudu i u žalbi ćemo to dokazati', kazala je Mesić.

Dodala je kako će njoj kazna biti opravdani odlazak u Tanzaniju.' Krajem lipnja na 3 godine odlazim u jednu humanitarnu misiju u Tanzaniju. Uvijek sam voljela pomagati ljudima pa ću to sada činiti u Tanzaniji, to je naprosto dio mene. Odlaskom u misiju odričem se ovdašnje blagodati, ali ću uživati pomažući drugima', zaključila je Nena Mesić.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene