Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U požaru koji je danas iz nepoznatih razloga u 14,12 sati izbio na kruzeru 'Zuiderdan', usidrenom na vezu broj 10 u dubrovačkoj luci, nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Vatru je primijetio jedan od časnika na 285-metarskom kruzeru te je odmah zatražio pomoć u Lučkoj kapetaniji koja je na brod poslala vatrogasce.

Vezani članci U grušku luku uplovio kruzer s pomorcima iz cijelog svijeta - 1 U Dubrovnik uplovio kruzer koji je mjesecima plovio morima zbog koronavirusa Kruzer, ilustracija Na 30 kruzera na Karibima zapelo više od 450 Hrvata: "Očajni smo, plutamo već dva mjeseca. Više nemamo ni plaće"

Požar je lokaliziran u manjem spremištu, u kojemu su se nalazila sredstva za čišćenje i higijenu ("store room") u 15,20 sati, a u 15,50 sati u potpunosti je ugašen.

Dok je trajalo gašenje požara, inspektori dubrovačke Lučke kapetanije zbog sigurnosnih su razloga zabranili iskrcaj i ukrcaj putnika.

Na brodu, koji ima 82.305 bruto tona, nalazi se 2018 putnika i 814 članova posade. Kruzer je na kružnom putovanju, a u Dubrovnik je stigao jutros u 9 sati iz Venecije. Ministarstvo navodio kako bi brod trebao ostati na vezu u Dubrovniku do 19 sati kada bi trebao otputovati na grčki otok Krf.

Kruzer "Zuiderdan" u vlasništvu je tvrtke Holand America Line.