Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nema ozlijeđenih u požaru na kruzeru 'Zuiderdan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U požaru koji je danas iz nepoznatih razloga u 14,12 sati izbio na kruzeru 'Zuiderdan', usidrenom na vezu broj 10 u dubrovačkoj luci, nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Vatru je primijetio jedan od časnika na 285-metarskom kruzeru te je odmah zatražio pomoć u Lučkoj kapetaniji koja je na brod poslala vatrogasce.

Pročitajte i ovo Ilustracija odbile ga dvije luke Kruzer s 3000 putnika u karanteni: Strahuje se od opasne zarazne bolesti - plave smrti Ilustracija crni praznici Užas na kruzeru! Putnici ispričali kako je izgledala drama koja je uslijedila: "Odmah sam osjetio mučninu u želucu"

Požar je lokaliziran u manjem spremištu, u kojemu su se nalazila sredstva za čišćenje i higijenu ("store room") u 15,20 sati, a u 15,50 sati u potpunosti je ugašen.

Dok je trajalo gašenje požara, inspektori dubrovačke Lučke kapetanije zbog sigurnosnih su razloga zabranili iskrcaj i ukrcaj putnika.

Na brodu, koji ima 82.305 bruto tona, nalazi se 2018 putnika i 814 članova posade. Kruzer je na kružnom putovanju, a u Dubrovnik je stigao jutros u 9 sati iz Venecije. Ministarstvo navodio kako bi brod trebao ostati na vezu u Dubrovniku do 19 sati kada bi trebao otputovati na grčki otok Krf.

Kruzer "Zuiderdan" u vlasništvu je tvrtke Holand America Line.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene