Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cesta Krnjak-Slunj

Strava kod Slunja: U sudaru poginula cijela obitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nećacima stradalih ovo je druga nesreća koju su preživjeli. Prošle godine poginuo im je otac.

Na zloglasnoj cesti smrti od Karlovca prema Slunju poginule su četiri osobe, a među njima svo troje članova obitelji Neralić iz Nikšića nedaleko Slunja. Nesreća se dogodila u 13.21 sat kad je došlo do sudara opel corse karlovačkih registracija i zagrebačke škode. Prema prvim informacijama od očevidaca 74-godišnji vozač škode najprije je pretjecao, a zatim zbog prevelike brzine prešao na suprotnu stranu ceste i udario u auto Neralićevih koji je stizao iz suprotnog smjera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kolektivni ugovor Propao dogovor: Zaposlenici u slunjskom vrtiću kreću u štrajk Ilustracija Blizu škole Teška nesreća u omiškom zaleđu: Kamion sletio u ponor, a srećom je izbjegnuta veća tragedija

 

Na mjestu nesreće život su izgubili 40-godišnji Mile i njegova 45-godišnja supruga Biserka Neralić te njihova desetgodišnja kćer. U automobilu je bila i Milina sestra Marija Miškić (36) sa svoja dva sina stara četiri i devet godina koji su svi preveženi u Opću bolnicu Karlovac, kao i 74-godišnji vozač Škode.

Borba za sestru i nećake

'Zaprimili smo četiri osobe od kojih je jedna starija muška osoba nažalost preminula već pri dolasku u bolnicu. Ženska osoba i dvoje djece imaju teške ozljede, no nadam se da ćemo ih uspješno sanirati' rekao je Nedjeljko Strikić ravnatelj opće bolnice Karlovac.

Istovremeno u obitelji Neralić konsternacija zbog tragične nesreće. Mile i Biserka su s kćerkom otišli u školu kako bi preuzeli školsku knjižicu. Nakon toga otišli su na kobni put u Karlovac. 'Ajme meni što se to dogodilo. Pa više nema mojeg Mile, nema moje Biserke i Martine. Najbolje je da sad i mene uzmu', pričao je kroz suze otac i djed Franjo Neralić, okružen mnogobrojnim susjedima i rodbinom u svojoj kući.

'Ma kakva je to država za koju se je moj Mile borio. Pa sve dosad nitko nije našao za shodno da roditelje službeno obavijesti da mi je obitelj poginula. Zar o svemu moram saznati od drugih ljudi. Htio sam ići i do mjesta nesreće, ali nisu mi dopustili', ogorčen je Franjo Neralić.

Okupljeni rođaci tragičnom su ocijenili i situaciju da u Slunju nije bilo niti jednog automobila hitne pomoći kako bi roditeljima Neralić dali neko sredstvo za umirenje. Osim tragedije sina Mile, Franjo ima i drugu tragediju vezanu uz kćer Mariju. Još uvijek ne zna koliko su ozljede njegovo dvoje unuka i kćeri opasne i hoće li izgubiti još kojeg člana obitelji. Marijin suprug Robert u svibnju prošle godine izgubio je život također u prometnoj nesreći u Vrbovskom. Dvoje njihove djece i tom prilikom bili su s ocem i prošlu svu kalvariju stradavanja. Ovo im je druga nesreća koju su uspjeli preživjeti.

'Izvukao se iz svega...'

'Nažalost takav je život nas malih ljudi. Naš Mile je prošao cijeli rat, uspio se izvući iz svih teških situacija, a sad ga je ubio neki vozač koji je prešao ne njegovu stranu i to pet kilometara od rodne kuće', zaključio je jedan od rođaka Neralićevih. (Agencija VLM)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene