U središtu Varaždina, u neposrednoj blizini osnovne škole zbog neiskustva vozača dogodila se nesvakidašnja prometna nesreća.


Oko 14 sati u Prešernovoj ulici u Varaždinu, u blizini 2. Osnovne škole, dogodila se prometna nesreća, u kojoj je radi neprilagođene brzine kretanja, ali i radi neiskustva mladoga vozača, osobni automobil BMW sletio s ceste te se lijevom bočnom stranom zabilo u ogradu.

'Vidio sam nesreću. Dogodila se ispred zgrade u kojoj živim. Mladi vozač, ima možda 18, 19 godina, neprilagođenom je brzinom skrenuo iz jedne ulice u drugu. Srećom nitko nije šetao ondje niti prelazio preko pješačkog prijelaza, pa nema ozlijeđenih. Vozač je bio sam u autu i mislim da nije bio pod utjecajem alkohola, samo je prebrzo vozio, možda s 80, 90 skretao u drugu ulicu. Nije bilo ni drugih vozila na cesti. Materijalna šteta se još utvrđuje', ispričao je za Dnevnik.hr čitatelj iz Varaždina.

Očevid je u tijeku, a prometni policajci PU Varaždinske izjavili su kako je ovo još jedna u nizu nesreća uzrokovana neiskustvom vozača, koji je skrečući iz obližnje Kozarčeve u Prešernovu ulicu, radi neprilagođene brzine kretanja, ali i zbog vozačkog neiskustva, izletio s ceste te se bočno zabio u ogradu, javljaju Brzi mediji.

Prava je sreća što baš nitku u tom trenutku nije stradao, obzirom da se u neposrednoj blizini ovoga prometnog događaja nalazi varaždinska 2. Osnovna škola koju dnevno pohađa oko tisuću učenika, koji ovu prometnicu dnevno koriste prilikom odlazaka i dolazaka na nastavu.