Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Potraga za tijelom ne počinje

Preskupo im tražiti tijelo njezine majke?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potresna priča iz Zadra. Nakon što je saznala da joj je očuh ubio majku, Dolores Filipović već mjesecima čeka pronalazak njezinog tijela. Prema ubojičinom priznanju tijelo se nalazi na zadarskom deponiju, no potraga nikako da počne. Djevojka je, uz podršku udruga, uputila apel institucijama.

Svijeća za ubijenu majku i apel institucijama da pronađu njezino tijelo. 'Došla sam da bih zahvalila svima i da se pokrene donekle slučaj, da ja nađem svoju mamu i da se ima gdje staviti svijeća i cvijeće na grob. To je sve što želim i nadam se da će mi se ta želja ispuniti', kaže Dolores Filipović, kći ubijene Ljubice.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta

Podršku su joj došli dati predstavnici 17 zadarskih udruga. 'Nitko ne zaslužuje da na ovakav način završi i svatko zaslužuje dostojanstven pokop, pa tako i njezina mama', rekao je Klaudio Vidaić iz zadarske HVIDRA-e.

Potraga preskupa?

Pokojna Ljubica nestala je prije 15 mjeseci. Nakon jednogodišnje potrage suprug Zoran Sorić policiji je priznao ubojstvo. Tijelo je bacio u kontejner. Iako je nedvojbeno utvrđeno da je deponij mikrolokacija na kojoj se nalazi tijelo pokojne, mjesecima nitko ništa ne poduzima. U policiji nam kažu da je njihov posao završen i da je sad svaka odluka na istražnom sucu.

A prekapanje deponija sloj po sloj, prema procjenama, moglo bi stajati i do milijun kuna, što je institucijama, čini se, ipak preskupo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene