Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Općinskom sudu u Zadru danas je nastavljeno suđenje Miljenku Stričaku, vozaču tegljača koji je optužen da je prije dvije godine skrivio s neizravnom namjerom tešku prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama u tunelu Ledeniku na autocesti Split-Zagreb, u kojoj su poginule četiri osobe, dvije žene i njihovo dvoje malodobne djece.


Suđenje je zatvoreno za javnost, a doznaje se da su danas sudu iskaz dale psihologinja Zrinka Rička-Žaluhar i psihijatrijica Klementina Ružić.

Vezani članci Ivana Petrović - 2 Komentar Ivane Petrović: "Kad netko bude optužen, mi odmah moramo provjeravati ima li on slučajno BiH državljanstvo. Vlada već sutra mora poslati u Sabor izmjenu zakona" Hoće li Zoran Mamić kaznu služiti u BiH? - 2 Što će sud odlučiti o Mamićevoj molbi? Ako je odbije, slijedi raspisivanje tjeralice i europski uhidbeni nalog

Po riječima predsjednika Sudskog vijeća Marijana Bitange, njih dvije su se izjasnile o Stričakovoj ubrojivosti, umoru i pozornosti u vrijeme nesreće. Zaključile su da je Stričak u to vrijeme bio ubrojiv. On je i tada imao vozačku dozvolu, istu koju ima i danas.

Suđenje će biti nastavljeno 8. rujna, a na zahtjev suda, telekomunikacijski stručnjak još će jednom vještačiti SMS poruku koju je Stričak dobio dvije minute prije no što se dogodila sama nesreća u tunelu Ledeniku. 

Vještačenjem telekomunikacijskog stručnjaka bit će završeni dokazi optužbe. Postoji mogućnost da obrana predloži još neke dokaze, premda zasad nema najava u tom smislu.

Predsjednik Sudskog vijeća Marijan Bitanga izjavio je kako očekuje dovršetak glavne rasprave i izricanje presude do kraja ovoga mjeseca.