Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nastavljeno suđenje Pavlu Bulju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudski vještak Antonijo Alujević u nastavku ponovljenog suđenja Pavlu Bulju (50) iz Sinja, objasnio je kako je zbog gipsa na nozi Bulj u vrijeme ubojstva 17-godišnje Anđele Bešlić bio smanjeno pokretljiv.

Kako se suđenje zbog malodobnosti žrtve odvija iza zatvorenih vrata, od suca Zorana Mastulovića nije se moglo doznati znači li to da Pavle Bulj nije mogao sudjelovati u Anđelinu ubojstvu.

Pročitajte i ovo Anđela - 1 ONA JE PRAVO ČUDO Dva posto šanse za život, 16 operacija i pet bolnica kasnije: Malena Anđela otkrila nam je što će prvo napraviti kada dođe kući Slika nije dostupna VELIKI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA Anđela je imala samo dva posto šanse da preživi: ''Svaki dan je bio borba za život''

Ponovljeno suđenje Pavlu Bulju počelo je 20. veljače i tada je
njegova obrana sud izvijestila da posjeduje dokumentaciju prema kojoj mu je na dan ubojstva u splitskoj Kliničkoj bolnici na cijelu nogu do kuka stavljen gips, zbog čega nije mogao sudjelovati u ubojstvu, a na čemu Buljeva obrana na prijašnjim ročištima nije temeljila svoju obranu.

Sudac Zoran Matulović tada je novinarima objasnio kako je obrana Pavla Bulja rekla da taj dokaz nije prije predočila, jer nije mogla doći u posjed cjelokupne dokumentacije.

Od suca se danas moglo doznati kako će se, na zahtjev pravnih zastupnika Anđeline obitelji i državnog odvjetništva, na idućem ročištu saslušati Ivan Bulj (43) koji je već pravomoćno osuđen za ubojstvo Anđele Bešlić na 22 godine zatvora i kaznu izdržava u Lepoglavi.

Datum idućega ročišta bit će određen naknadno.

Optužba je na prvom suđenju 2003. godine teretila obojicu da su početkom ožujka 2002. Anđelu Bešlić, koja se vraćala kući s koncerta, na silu i prijevaru uvukli u automobil, odveli ju na osamljeno mjesto, brutalno silovali i ubili kako bi prikrili zločin.
Anđelino su tijelo prekrili suhim granjem u jednoj jami, u blizini njezine rodne kuće, gdje ju je nakon mjesec dana pronašao slučajni prolaznik usprkos potrazi u kojoj su sudjelovali i pripadnici HV-a.

Ivan Bulj idući se dan sam predao policiji i priznao zločin, tereteći i svojega rođaka Pavla. Naknadno je u istrazi sve poricao, a priznanje koje je dao policiji nije bilo pravovaljano, pa ga sud nije mogao uzeti u obzir.

Pavle Bulj od početka niječe da je sudjelovao u zločinu, tvrdeći da mu je to smjestio rođak Ivan iz njemu nepoznatih razloga.
Mitohondrijskim vještačenjem DNA potvrđeno je da je Anđela bila u Ivanovu vozilu.

U prvom suđenju optužbe za silovanje oslobođena su oba optuženika zbog nedostatka dokaza, a za ubojstvo malodobne Anđele krivim je proglašen samo Ivan Bulj i osuđen na 27 godina zatvora. Potkraj 2005. Vrhovni je sud poništio oslobađajuću presudu Pavlu Bulju i odredio ponovno suđenje, a potvrdio je dio presude kojim se obojica optuženika oslobađaju krivnje za silovanje. Potvrđena je i osuđujuća presuda Ivanu Bulju, ali mu je kazna smanjena na 22 godine.

Pavle Bulj, koji je nakon oslobađajuće presude, nakon gotovo tri godine bio pušten iz pritvora, ponovno je u pritvoru od siječnja prošle godine pošto je Vrhovni sud prihvatio žalbu Županijskoga državnog odvjetništva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene