Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj premlaćivanja

'Bivši Ajkićev prijatelj': Zbog novaca ga je tukao i tata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja policajcu Kristijanu Magliću, optuženu za teško ozljeđivanje Alena Ajkića u ožujku prošle godine na karlovačkoj benzinskoj postaji, danas je na Općinskom sudu u Karlovcu svjedočio medicinski vještak Davor Majer.

On je kazao da Ajkićeve ozljede nisu nastale pri padu, kako se branio okrivljenik, niti su mogle nastati od Maglićevih udaraca s leđa, kako je tvrdio Ajkić, a višestruki prijelom gornje čeljusti s pomakom mogao je biti posljedica jednoga ili više snažnih udaraca. U tijeku današnjeg pregleda snimke nadzornih kamera s benzinske postaje potanko je utvrđen slijed dolazaka i odlazaka sudionika tog događaja, dolazak Ajkićevih roditelja te noći, pa i očevid i odlazak Ajkića u bolnicu, ali se sam sukob ne vidi.

No snimka će biti važna, rečeno je, i za procjenu vjerodostojnosti svjedoka Danijela Plivelića koji je danas ustvrdio da mu se Ajkić povjerio da ga je te noći na putu do bolnice 'tukao i tata'. Također je kazao da mu je tada Ajkić rekao da bi za novac 'sve učinio'. Sebe je nazvao 'bivšim Ajkićevim prijateljem' jer mu on i njegov otac, ustvrdio je, prijete ubojstvom, budući da svjedoči na više suđenja u kojima Ajkić odgovara za kaznena djela provala i krađa. Ajkića na ovo suđenje iz zatvora u Glini dovozi policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Vrbovcu Udomili osobe s mentalnim poteškoćama pa ih pretvorili u robove: Tukli ih, zaključavali po noći, tjerali da rade Hrvoje Krešić, novinar Nove TV NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Javnost u šoku - kako su mogli dobiti samo devet godina zatvora? "Državno odvjetništvo izmijenilo je prvotnu kvalifikaciju"

Ničim izazvan

Policijski djelatnici Ivan Kramarić i Tihomir Bandula potom su u (odvojenim) svjedočenjima kazali da je taj događaj bio 'remećenje javnog reda i mira' od Alena Ajkića i Brune Paolija, tijekom kojeg je Ajkić, po prvim bolničkim podatcima, zadobio lake ozljede. Na upit provodi li se i inače očevid pri remećenju javnog reda i mira i zbog lakih ozljeda obojica su odgovorila da su imali i informaciju da je moguća i prekvalifikacija u 'tešku tjelesnu ozljedu' zbog mogućeg potresa mozga. Bandula je kazao da je očevid obavljen i zbog 'Ajkićeva napada na službenu osobu'.

Naime, Maglić tvrdi mu je Ajkić ničim izazvan prišao na benzinskoj postaji, opsovao majku pandursku te ga je on oborio na pod i tako se ozlijedio. Maglića je disciplinski sud MUP-a osudio na 'prestanak radnog odnosa uvjetno na 12 mjeseci' te je vraćen na posao do pravomoćnosti sudske presude. Sljedeća će se rasprava održati 16. lipnja ove godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene