Nasilje, ilustracija (Foto: Getty)
Nasilje, ilustracija (Foto: Getty)

Policajci su u Gračacu proveli kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog više kaznenih djela.


29-godišnjaka se sumnjiči da je u subotu oko 18:30 u Gračacu na livadi fizički napao 93-godišnju ženu, potom i 62-godišnjakinju. Prijetio im je da će ih ubiti i silovati i lakše ih je ozlijedio.

Vezani članci Krađa u Zadru (PU zadarska)1 BMW-om u krađu: Napunili prtljažnik suhomesnatim proizvodima, konzervama, gotovim jelima, pelenama... Ecstasy (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Na Pagu pala dvojica dilera: Kod njih pronađeni kokain i ecstasy

Napadnute žene su pobjegle, uspjele su otići do kuće, no 29-godišnjak je krenuo za njima. Provalio je dvorišna vrata i ušao u kuću. Ženama je u pomoć došao 70-godišnji muškarac, no 29-godišnjak je i njega fizički napao. Udarao ga je najprije šakom u glavu, potom rukama i nogama po tijelu i teže ga ozlijedio.

29-godišnjak je nakon divljačkog napada nastavio prijetiti ženama i zlostavljati ih tijekom narednih sati. Tek oko 21:30 udaljio se iz kuće, a one su pozvale policiju.

Policajci su 29-godišnjaka uhitili nešto poslije 22 sata u ulici Ante Starčevića u Gračacu te ga uz uporabu sredstava prisile priveli u službene policije, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Pritvoren je uz kaznenu prijavu zbog prijetnje, narušavanja nepovredivosti doma i poslovnih prostora, bludnih radnji te teških tjelesnih ozljeda.