Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istarska policija, nakon konzultacija s mjerodavnim Županijskim državnim odvjetništvom, napad na porečkoga dogradonačelnika i predsjednika porečkoga IDS-a Edu Kosa tretira kao kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a ne kao pokušaj ubojstva, priopćila je danas istarska Policijska uprava.


Djelatnici istarske policije završili su očevid u Poreču, a predmete i tragove uzete s mjesta događaja dostavili su u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' u Zagrebu.

Vezani članci Popeli se na krov i pali u ventilacijski otvor (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pali s krova škole i završili u bolnici: ''Zaobišli su sigurnosni sustav. Ovo je svima lekcija'' Porečka osnovna škola u Rovinjskoj ulici (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Tinejdžeri hodali po krovu škole u Poreču pa upali u ventilacijski otvor dubok 12 metara

U srijedu navečer oko 21,30 sati zasad nepoznati napadač pucao je na Kosa ispred njegove kuće u naselju Kufcima. Napadač je Kosa dočekao skriven u dvorištu kuće te je na njega zapucao čim je izišao iz automobila.

>> Poreč: Pucao na dogradonačelnika, ovaj se obranio torbom

Metak je promašio, a Kos je torbom s laptopom udario napadača i izbio mu pištolj iz ruke, nakon čega je napadač pobjegao.

Policija i dalje prikuplja informacije te provodi kriminalističku istragu kako bi utvrdila sve okolnosti tog događaja. (Hina)