Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka Policijska uprava danas je na konferenciji za novinare priopćila pojedinosti o sinoćnjem razbojstvu u trgovačkom centru (Bauhaus) u Škorpikovoj ulici u kojemu su dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika ukrali oko 100.000 kuna.


Dvojica za sada nepoznatih lopova maskiranih crnim potkapama s prorezima za oči, uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabu sile, počinila su sinoć oko 21,15 sati razbojstvo nad dvjema zaposlenicama, 39-godišnjakinjom i 33-godišnjakinjom, te dvojicom zaštitara, 24-godišnjakom i 30-godišnjakom.

Vezani članci Slika nije dostupna Htjeli opljačkati trgovinu, prodavačica odbila otvoriti blagajnu Slika nije dostupna Upali u Poštu i opljačkali zaposlenike

Nakon radnog vremena, kada su zaposlenici napustili trgovački centar, zaposlenice su krenule prema stražnjem izlazu, gdje su ih zaštitari trebali pričekati. U međuvremenu, dvojica nepoznatih razbojnika, uz prijetnju vatrenim oružjem, odveli su iza zgrade zaštitare koji nisu bili naoružani te su kod stražnjeg izlaza dočekali zaposlenice.

Prijeteći im vatrenim oružjem, uveli su ih u skladište trgovačkog centra. Mlađu je zaposlenicu jedan razbojnik odveo u prodajni dio trgovačkog centra, gdje joj je naredio da otvori sef, što je ona u strahu za život i učinila. Razbojnici su i zaštitare i zaposlenice vezali te pobjegli

s ukradenim novcem. Zaposlenice i zaštitari su nakon toga pozvali policiju. Materijalna šteta nije utvrđena, ali se procjenjuje na oko 100.000 kuna.