Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadač otišao iz zemlje

'Nanio mi je 9 ubodno-reznih rana, a policija ga nije ni saslušala!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kuću Roza Filjića u Predavcu 12. prosinca upao je njegov znanac Smiljan Berišić i na njega nasrnuo nožem. Nakon borbe obojica su završili u bolnici iz koje je Berišić otišao na svoj zahtjev i otputovao u Rusiju.

'Kako je moguće da čovjeka koji mi je došao u kuću i pokušao me ubiti nanoseći mi nožem čak 9 ubodno-reznih rana, uopće nije privela policija i saslušalo državno odvjetništvo? Nije mi jasno zašto su ga pustili kao da se radi o bezazlenoj prijetnji, a ne o teškom kaznenom djelu', pita se Rozo Filjić iz Predavca pokraj Bjelovara.

Pročitajte i ovo Policija - 3 50-godišnjak u pritvoru Pokušao ubiti muškarca u Solinu: Teško ga ozlijedio nožem i prijetio mu Napad u Annecyju u Francuskoj Zločin koji je šokirao svijet: Napadač koji je nožem ubadao djecu optužen za pokušaj ubojstva

U njegovu kuću u Predavcu još 12. prosinca oko 21 sat upao je njegov znanac Smiljan Berišić iz Hrsova u općini Sveti Ivan Žabno i s nožem u ruci nasrnuo na njega dok je u društvu supruge, sestre i četvero malodobne djece, ne sluteći ništa, mirno gledao televiziju. U žestokoj borbi u kojoj su mu u pomoć priskočile supruga i sestra, Filjić je unatoč ozljedama uspio svladati napadača koji je u borbi i sam pretrpio ozljede. Pozvali su Hitnu pomoć i policiju nakon čega su obojica završili u bjelovarskoj bolnici.

'Treći dan otpušten sam iz bolnice, a od zajedničkog rođaka, koji ga je dovezao doma, doznao sam da je i Smiljan istu večer napustio bolnicu. Već rano ujutro otišao je za Beograd i koliko čujem sada je u Rusiji', čudi se Filjić.

Iz bjelovarske bolnice neslužbeno su potvrdili da je Berišić otpušten 15. prosinca na vlastiti zahtjev. Prethodno su obavijestili policiju, no oni nisu reagirali tvrdeći da je daljnje postupanje u nadležnosti državnog odvjetništva koje se nije oglasilo. Tek mjesec i pol kasnije, točnije 26. siječnja, Županijsko državno odvjetništvo izdalo je nalog o provođenju istrage protiv Berišića zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju.

Tajno, ali sve po zakonu

'Postupanje državnog odvjetništva tijekom istrage je tajno, no napominjemo da u svim predmetima koje ima u radu postupa jedino i isključivo temeljem zakona i pravila struke', stoji u odgovoru Živka Slijepčevića, glasnogovornika ŽDO-a u Bjelovaru.

Iz jednog odvjetničkog ureda se doznaje da se osumnjičenima za pokušaj ubojstva u najvećem broju slučajeva izriče pritvor, no da zakon nudi i druge mogućnosti. (Agencija VLM)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene