Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija utvrdila je da je požar u kojem su rano jutros u Maksimiru izgorjela dva automobila namjerno izazvan, a još utvrđuje uzrok požara u kojem pola sata nakon toga u Samoboru izgorjela još dva vozila.


Policija je otkrila da je nepoznati počinitelj oko pola sata iza ponoći na parkiralištu u Ulici Jurja Dalmatinca polio krov i poklopac motora 'citroena' zapaljivom tekućinom koju je potpalio nakon čega je vatra zahvatila i 'corsu'.

Vezani članci Nika Fleiss Bivša skijašica Nika Fleiss ulazi u utrku za gradonačelnicu Samobora: "Želim slušati sugrađane, ponudit ću im sebe" Maksimir Zaposlenici tuže ravnatelja Javne ustanove Maksimir zbog zlostavljanja, on kaže da je želio uvesti red, rad i disciplinu

Na 'citroenu' u vlasništvu 63-godišnjaka izgorjeli su krov i motor, a na 'corsi' u vlasništvu 27-godišnjaka izgorjeli su prednja desna guma, branik, blatobran i putno svjetlo.

Požar su ugasili zagrebački vatrogasci, a šteta je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna. Osim godišta rođenja policija nije otkrila identitet vlasnika vozila.

Druga dva automobila, na kojima je ni pola sata nakon toga u neograđenu dvorištu u Samoboru također izbio požar, izgorjela su u cijelosti. Riječ je o automobilima u vlasništvu 'leasing' poduzeća kojima se koriste tvrtke iz Križevaca i Svete Nedelje. I taj su požar ugasili vatrogasci.