Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Županijski sud

Nakon tri godine presuda za smrt Zdravka Martinovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri godine nakon smrti šetača Zdravka Martinovića zagrebački Županijski sud sutra će objaviti nepravomoćnu presudu optuženima za propuste zbog kojih su ispuštene velike količine ugljičnog dioksida iz Karlovačke pivovare, što je uzrokovalo smrt 64-godišnjeg Karlovčanina, čija obitelj traži 3,6 milijuna kuna odštete.

Suđenje je očelo u prosincu 2007. pošto je Vrhovni sud iz slučaja izuzeo karlovački Županijski sud jer su svi tamošnji suci radili na slučaju u istrazi, pa nitko od njih po zakonu nije smio voditi predmet. Uz petero optuženih rukovoditelja pivovare, koji su se na početku postupka izjasnili da se ne osjećaju krivima, optužnica je podignuta i protiv same pivovare kao pravne osobe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počinje suđenje Karlovačkoj pivovari i odgovornima za smrt Zdravka Martinovića Slika nije dostupna Slučaj Karlovačka pivovara: Prvo ročište protiv liječnice Pletikose

>> 'Sl. Karlovačka pivovara': Svjedočila supruga preminulog Martinovića

Za smrt Karlovčanina optuženi su tehnički direktor Gabor Ligeti, glavni inženjer Slaven Siladić, voditeljica Odjela sigurnosti na radu i zaštiti okoliša Zrinka Odrčić, direktorica proizvodnje Marija Tufeković i voditelj proizvodnje fermentacije Marinko Kovačević. Odštete od po 1,2 milijuna kuna od pivovare traže supruga, kći i sin stradalog Zdravka Martinovića koji je 23. veljače 2007., šećući uz potok, zbog ispuštanja ugljičnog dioksida iz pivovare ostao bez kisika i izgubio svijest, a nakon 20-ak dana umro u bolnici. Nepravomoćnu presudu sutkinja Renata Miličević objavit će sutra u 13 sati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene