Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak ispitivanja o nesreći

Nakon Horvatinčićeve suputnice iskaz daje Davor Jelavić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljaju se ispitivanja u vezi pomorske nesreće u kojoj su u sudaru glisera i talijanske jedrilice život izgubili supružnici iz Italije.

Na sudu će danas iskaz dati pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za izgradnju Davor Jelavić, jedna od osoba koje je Horvatinčić nazvao nakon nesreće.

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu" Nesreća kod Westgatea prema jankomiru Kombi Sokol Marića sudjelovao u nesreći kod Westgatea: Ozlijeđene tri osobe

Pred sucem Županijskog suda u Zagrebu jučer je iskaz dala Horvatinčićeva suputnica na gliseru, Anica Đerđa Dilber.

Đerđa Dilber sucu je rekla kako je Tomislav Horvatinčić u trenutku nesreće bio za upravljačem glisera te da je ona stajala kraj njega, rekao je novinarima Horvatinčićev odvjetnik Branko Baica. Sama Đerđa Dilber nakon davanja iskaza bila je bez komentara.

Jučer je iskaz dalo pet svjedoka, rodbina Anice Đerđa Dilber, koji su uglavnom svjedočili o telefonskim pozivima s Đerđa Dilber nakon sudara s gliserom. Baica je rekao da je njegova klijentica u telefonskom pozivu svojoj rodbini poručila 'da je sve u redu i da se ne brinu'.

Jedrilica 'Santa pazienza' pod talijanskom zastavom sredinom kolovoza sudarila se s Horvatinčićevim 12-metarskim gliserom 'Santa Marina' koji je plovio pod hrvatskom zastavom kod otoka Maslinovik u blizini Primoštena.

Horvatinčić se od 19. kolovoza nalazi u istražnom pritvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene