Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječ je o pilani tvrtke MMM-Vukelić, a u jednom trenutku požar je prijetio i većim posljedicama jer je vatra zahvatila skladište s gorivom, bojama i lakovima.


Iz PU sisačko-moslavačke izvijestili su da je jučer u Brestači, grad Novska, izbio požar u jednoj tamošnjoj tvrtki. Utvrđeno je da je zbog statičkog elektriciteta s odjeće zaposlenika došlo do zapaljenja para zapaljive tekućine (benzina) i zraka, nastale prilikom pretakanja iz spremnika. Vatra se proširila na okolni gorivi materijal koji je u potpunosti izgorio, kao i deset strojeva te oprema u još jednom pogonu.

Vezani članci Ilustracija Izbio požar u domu za starije u Zenici: Evakuirani svi korisnici Direktor tvornice parketa i pilane Galeković Direktor tvornice otkrio strašne detalje o požaru i demantirao glasine o eksploziji: "Par tisuća kvadrata je izgorjelo. Cijelu noć smo gasili"

Požar su ugasili pripadnici DVD-a Novska, Lipovljani, Nova Subocka i Brestača. Materijalna šteta, po neslužbenim procjenama, iznosi najmanje milijun kuna, izvijestili su iz policije.

Očevid su na mjestu događaja obavili policijski službenici postaje Novska, uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara i eksploziva PU sisačko-moslavačke.

Lokalna radiopostaja Radio Novska javila je kako je riječ o pilani tvrtke MMM-Vukelić te da je u jednom trenutku požar prijetio i većim posljedicama jer je vatra zahvatila skladište s gorivom, bojama i lakovima.

"Naši vatrogasci s područja Novske, Stare Subocke, Brestače i Lipovljana odradili su lavovski posao i uspjeli su spasiti daljnje sagorijevanje objekta. Iako se još uvijek ne zna službeni podatak kolika je šteta nanesena, dovoljno je reći da veliki broj naših sugrađana prehranjuje svoje obitelji radeći u ovoj uglednoj tvrtci.
Ovo je veliki udarac za gospodina Vukelića, novljanskog poduzetnika koji je jedan od najvećih pokretača gospodarstva na ovom području, a samim tim i za Grad Novsku", rekao je gradonačelnik Vlado Klasan, prenosi Radio Novska.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju