Na dvije lokacije carinski službenici otkrili su gotovo 50 tisuća litara ilegalnog goriva i postrojenje za pranje nafte.


Pripadnici zagrebačke Službe i Odjela za mobilne jedinice Carine otkrili su 2. studenoga ilegalnu praonicu goriva i podzemne spremnike s naftnim derivatima namijenjenim crnom tržištu.

Prilikom pretrage kuće u okolici Zagreba, gospodarskih zgrada te prijevoznih sredstava kojima se koristio hrvatski državljanin pronađena je i veća količina vatrenog oružja i streljiva, odnosno pet pušaka, pištolj, prigušivač te 5353 komada raznog vatrenog streljiva.

Daljnjom pretragom dvorišnih i drugih objekata pronađeno je postrojenje s opremom za uklanjanje boje i indikatora iz označenih naftnih derivata te veća količina naftnih derivata u ukupnoj količini od 19.900 litara, a koji su se nalazili u spremnicima te u autocisterni hrvatskih registarskih oznaka.

Ilegalno skladište goriva kod Petrinje (Foto: Carina)
Ilegalno skladište goriva kod Petrinje (Foto: Carina)

Da su carinici tog dana imali podosta posla pokazuje i informacija kako su u Petrinji, obavljajući mjere redovnog nadzora nad tvrtkom koja se nalazi na tom području, otkrili pet podzemnih spremnika za skladištenje naftnih derivata. Pregledom spremnika utvrđeno je da se u jednom spremniku nalazi 24.059 litara naftnih derivata, za koje odgovorna osoba tvrtke nije imala propisanu dokumentaciju.

Protiv prekršitelja su podnesene prijave, a roba i postrojenje s opremom bit će oduzeti, objavili su iz Carine.

Ilegalna praonica goriva (Foto: Carina)