Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća na moru

Na otočić Jerolim kod Hvara nasukao se gliser

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gliser dugačak 5,8 metara nasukao se rano jutros na sjeverozapadnu stranu otočića Jerolim kod otoka Hvara

Voditelj brodice M. R. zadobio je posjekotine na licu te je helikopterom prevezen u splitsku bolnicu, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Njegova suputnice nije ozljeđena.

Dojavu o nasukavanju glisera, oznake 562-HV, Lučka kapetanija Hvar dobila je od hvarske Policijske postaje, a provedenim očevidom djelatnik Lučke kapetanije utvrdio je da je riječ o gliseru s izvanbrodskim motorom Yamaha snage 73,6 kW, s dva člana posade.

Prema izjavi jednog očevica, voditelj brodice je ploveći iz grada Hvara za uvalu Stipansku na otočiću Marinkovac ispred grada Hvara bio zaslijepljen svjetlima, a potom je gliser izletio na otočić Jerolim, navodi se u priopćenju.

Oštećenja na gliseru prouzročena nasukavanje na mjestu nesreće popravljena su plastikom, te je gliser odsukan brodicom hvarske Lučke kapetanije i oko 9,30 sati dotegljen u Križnu luku u Hvar. Oko glisera nije bilo onečišćenja mora. (HINA)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Na Hvaru Napili se pa mahali nožem i vrijeđali žene: Dohvatili se i policajaca, no nisu se dobro proveli Slika nije dostupna Unutar 300 metara od obale Split: Policija kaznila 20-tak osoba zbog nedozvoljenog glisiranja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene