Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Bregani uhvaćen krijumčar s većom količinom oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Granična policija na Bregani pronašla je u vozilu crnogorskoga krijumčara veću količinu oružja vrijednog od pet do sedam tisuća eura, izvijestila je zagrebačka policija.

Devet lovačkih pušaka raznih promjera i jedna automatska puška, cijev za lovačku pušku, optika i više od 700 komada streljiva pronađeni su prekjučer oko 20 sati na ulazu u Hrvatsku u posebno pripremljenim nosačima i šupljinama 'VW venta' švicarskih oznaka, rekao je načelnik sektora za granicu Mato Marković.

Pročitajte i ovo Zračna luka u Münchenu Ovo nitko nije očekivao Carinici u zračnoj luci u nevjerici zbog onog što je umirovljenik imao u prtljagi: "Prijavio je samo 300 eura" Dan s mobilnim jedinicima - 4 Koriste brojne vještine Jedan dan s Carinskom upravom: Ovako otkrivaju krijumčare koji skrivaju drogu, duhan i migrante

Oružje u posebnom pripremljenom vozilu krijumčario je 29-godišnji crnogorski državljanin, koji je, prema neslužbenim podatcima, u Crnoj Gori 'bio u postupku zbog pokušaja ubojstva'. 

Temeljan pregled vozila obavljen je jučer jer je pas za detekciju droga pozitivno reagirao. No, droga nije pronađena, ali je s vanjske strane vozila ispod prtljažnika uočen dio puške.

Na novinarsko pitanje kako to da je pas nanjušio drogu kad je nije bilo u vozilu u policiji su objasnili da je pas mogao reagirati i na najmanju česticu droge.

Policija još utvrđuje porijeklo oružja, njegovu namjenu i krajnje odredište, a proizvedeno je u Švicarskoj, Italiji i Austriji.

Osumnjičeni krijumčar jučer je priveden prekršajnom sucu, a nakon prekršajnog postupka nad njim će biti provedena kriminalistička obrada kako bi se otkrilo porijeklo oružja i druge osobe uključene u tu vrstu kriminala.

Za kažnjivo djelo izbjegavanja carinskog nadzora predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene