Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Granična policija na Bregani pronašla je u vozilu crnogorskoga krijumčara veću količinu oružja vrijednog od pet do sedam tisuća eura, izvijestila je zagrebačka policija.


Devet lovačkih pušaka raznih promjera i jedna automatska puška, cijev za lovačku pušku, optika i više od 700 komada streljiva pronađeni su prekjučer oko 20 sati na ulazu u Hrvatsku u posebno pripremljenim nosačima i šupljinama 'VW venta' švicarskih oznaka, rekao je načelnik sektora za granicu Mato Marković.

Vezani članci Na GP Bregana pokušao prokrijumčariti 3,5 kilograma kokaina - 4 Pao na Bregani: Policija kod 35-godišnjaka pronašla kokain vrijedan najmanje 900.000 kuna Gužve na Bregani - 1 Stižu turisti: Velike kolone na Bregani, za ulazak u Hrvatsku čeka se satima

Oružje u posebnom pripremljenom vozilu krijumčario je 29-godišnji crnogorski državljanin, koji je, prema neslužbenim podatcima, u Crnoj Gori 'bio u postupku zbog pokušaja ubojstva'. 

Temeljan pregled vozila obavljen je jučer jer je pas za detekciju droga pozitivno reagirao. No, droga nije pronađena, ali je s vanjske strane vozila ispod prtljažnika uočen dio puške.

Na novinarsko pitanje kako to da je pas nanjušio drogu kad je nije bilo u vozilu u policiji su objasnili da je pas mogao reagirati i na najmanju česticu droge.

Policija još utvrđuje porijeklo oružja, njegovu namjenu i krajnje odredište, a proizvedeno je u Švicarskoj, Italiji i Austriji.

Osumnjičeni krijumčar jučer je priveden prekršajnom sucu, a nakon prekršajnog postupka nad njim će biti provedena kriminalistička obrada kako bi se otkrilo porijeklo oružja i druge osobe uključene u tu vrstu kriminala.

Za kažnjivo djelo izbjegavanja carinskog nadzora predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.