Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Biokovu umro 72-godišnji planinar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska gorska služba spašavanja pokušala je spasiti 72-godišnjega splitskog planinara kojem je na pozlilo na nepristupačnom terenu na Biokovu, no nakon dolaska na teren liječnica je utvrdila smrt.

HGSS je izvijestio da je primio dojavu da je na predjelu Gornjih Brela na planinarskom putu u blizini jame Pozjate, na nadmorskoj visini od 1300 metara, planinaru iz skupine splitskih planinara pozlilo te je zatražena hitna intervencija GSS-a.

Pročitajte i ovo Uspješno okončana trodnevna potraga na području Baških Oštarija (Foto: HGSS) - 2 Nelogična priča Uspješno okončana trodnevna potraga: HGSS o okolnostima ''mističnog'' nestanka Slika nije dostupna Tražilo je 45 pripadnika HGSS-a Tražili je kilometrima, a žena mrtva blizu kuće

Po mišljenju liječnika, 72-godišnji I.B. umro je ubrzo nakon dojave.

HGSS je izvijestio da su splitska ekipa spašavanja i liječnica Ivana Buklijaš te oprema za reanimaciju vrlo brzo bile spremne, no u tom trenutku u Splitu nije bio dostupan nijedan helikopter. 

Tek nakon jedan sat iz Dubrovnika je stigao helikopter koji je splitske spasioce prevezao na Biokovo. Nakon dolaska na teren liječnica je utvrdila smrt, a pokojnik je izvučen s nepristupačnog terena i helikopterom prevezen na Odjel patologije splitskoga KBC-a.

Prema mišljenju liječnika, ni brža pomoć ne bi ništa promijenila jer je nesretni I.B. umro ubrzo nakon dojave, izvijestio je HGSS.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene