Privođenje, ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Privođenje, ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Iz policije su izvijestili kako je oko 14:30 sati u kninsku policijsku postaju privedeno sedam osoba zbog kršenja javnog reda i mira te da je prekršajna obrada u tijeku.


Policija je u Kninu u subotu privela manju grupu muškaraca, koji su oko 14 i 15 sati na glavnoj kninskoj ulici, Ulici dr. Franje Tuđmana, nekoliko puta viknuli ustaški pozdrav "Za dom spremni". 

Vezani članci Pripreme za obljetnicu Oluje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Uoči obljetnice Oluje: Kninjane ne zanima tko će kome zviždati, evo što ih zaista zanima Marko Perković Thompson (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Proslava Oluje u Kninu prvi put bez Thompsona: "Nisam ni dobio poziv"

Prema riječima očevidaca, interventna policija stvorila se "u roku od minute", muškarce "strpala u maricu" i odvezla u policijsku postaju.

Muškarci su bili obučeni u crne majice, s natpisima neprimjerena sadržaja. Manji dio okupljenih negodovao je zbog policijskog postupka i tražili su "da ih puste".

Ispred kafića gdje se dogodio incident zadržalo se 10-ak interventnih policajaca.

Iz policije su službeno izvijestili kako je oko 14:30 u kninsku policijsku postaju privedeno sedam osoba zbog kršenja javnog reda i mira te da je prekršajna obrada u tijeku.

Muškarci su sprovedeni na Prekršajni sud u Šibenik, a prijeti im 30 dana zatvorske kazne. (D.B./Hina)