Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uhićen je i 22-godišnji M.J., koji je u dobi od 16 godina spolno općio sa svojom rođakinjom od 10 godina.


Šibenska javnost, koja još nije došla sebi nakon nedavnoga stravičnog događaja, kada je u WC-u jednog kafića u Docu mladić maloljetnici zabio odvijač u vaginu, jučer je ponovno šokirana najnovijim slučajevima čak dvaju spolnih odnošaja sa djecom, zbog čega su dva muškarca kazneno prijavljena i bit će zadržani u pritvoru, piše Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Požar, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Požar nedaleko od Šibenika lokaliziran: Vatrogasci se nadaju da će ga večeras ugasiti Gašenje požara s odlagališta otpada prema Industrijskoj zoni Podi u Šibeniku - 3 Zapalilo se odlagalište otpada u Šibeniku, požar lokaliziran nakon pet i pol sati

Iako je policija o tim događajima jučer objavila samo šturo priopćenje, a glasnogovornik šibenskoga Županijskog suda informaciju proširio tek s nekoliko detalja, doznali smo da se jedan od ta dva događaja zbio još 2001. godine. 

Tako je istražnom sucu priveden 56-godišnji pedofil, koji je također prijavljen zbog istoga spolnog odnošaja sa djetetom. 

Kako doznajemo, riječ je o V.K. iz Betine, koji je prije mjesec i pol dana spolno općio sa djetetom iz svoje uže obitelji. Iako jedan naš izvor tvrdi da je oštećena 7-godišnja djevojčica iz kuće njegova prvog susjeda i dobrog prijatelja, na Županijskom sudu nam je rečeno da je i ona rodbinski usko povezana sa svojim zlostavljačem. 

Nakon višemjesečne kriminalističke obrade u srijedu je uhićen 22-godišnji M.J., koji je u dobi od 16 godina spolno općio sa svojom 10-godišnjom rođakinjom, pa je kazneno prijavljen zbog kaznenog djela spolnog odnošaja sa djetetom.

Navodno se to dogodilo u Vodicama, odakle su oboje, a djevojka je godinama šutjela o tom gnusnom činu i nedavno konačno odlučila progovoriti. Zbog toga je trpjela teške duševne boli, a navodno se svojedobno čak i pokušala ubiti zbog trauma prouzročenih tim šokantnim događajem iz 2001. godine.

Detalje o oba događaja ni jedan službeni izvor nije jučer htio potvrditi, ali ni demantirati. Oba slučaja dogodila su se mjesecima i godinama prije privođenja, na širem vodičkom području, a kriminalistička policija tek je sad dovršila obradu i podigla kaznene prijave. 

U policiji ističu da su oba incidenta bila prilično komplicirana za obradu, koja je i inače najteža kada se radi o slučajevima spolnog odnosa sa djecom, pogotovo u slučaju kada se zločin događao u obitelji, iza četiri zida, gdje je gotovo nemoguće doći do informacije što se uistinu dogodilo.