Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Monstruozni par

Oglasom ga namamili, drogirali i zapalili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
H. P., 71-godišnji umirovljenik čije je izgorjelo truplo pronađeno prije tjedan dana u šumi kraj Križevaca, ubijen je, a za taj su zločin osumnjičeni muškarac i žena.

Nevjenčanim supružnicima osumnjičenima za ubojstvo iz koristoljublja umirovljenika, čije je izgorjelo truplo pronađeno prije tjedan dana u šumi u blizini Križevaca, istražni sudac u Koprivnici odredio je 48-satno zadržavanje u pritvoru.

Pročitajte i ovo Ilustracija šume iz koje su otuđene kamere Slučaj se istražuje Neobična krađa u šumi: Policija šokirana što je lopov otuđio Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

Nevjenčani supružnici, 32-godišnja M. G. i 33-godišnji P. L., osumnjičeni za ubojstvo 71-godišnjeg H.P., u pratnji policijskih službenika izišli su iz zgrade koprivničke stalne službe Županijskog suda u Varaždinu gdje ih je ispitao sudac istrage Krešimir Kraljic.

'Utvrdio sam osnovanu sumnju da su osumnjičenici doista počinili kazneno djelo za koje se terete te sam im odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru. Osumnjičenik P.L. branio se šutnjom, a osumnjičenica M. G. je iznijela svoju obranu', rekao je sudac istrage Krešimir Kraljic.

Drogirali ga pa zapalili

Osumnjičeni muškarac i žena u ponedjeljak su 31.1. oko 17. 30 sati u Zagrebu, na Peščenici, u stanu 33-godišnjakinje, nakon zajedničkog višetjednog planiranja, 71-godišnjaku u čašu soka usuli usitnjene medikamente. Tako omamljenog su ga iznijeli iz stana i posjeli na stražnje sjedalo BMW-a 318, koji je bio u vlasništvu žrtve.

33-godišnjakinja je u specijaliziranim tiskovinama objavljivala oglase u rubrici 'osobni kontakti' u namjeri da privuče osobe starije dobi.

>> Identificirano spaljeno tijelo pronađeno u šumi kod Križevaca

Nakon toga su stali na benzinskoj postaji na istočnom dijelu grada. 32-godišnjak je kreditnu karticu izvadio iz džepa omamljenog umirovljenika i njome platio kanistar i 16 litara benzina. Kad su došli do predjela, na području Križevaca, zvanog Ravneščica, iznio je umirovljenika iz automobila i odnio ga do dubine šumskog puta. Tu ga je polio benzinom, zapalio i napustio mjesto zločina.

Vrativši se u Zagreb istim BMW-om, prethodno uzetim ključevima ušao je u stan žrtve u Novom Zagrebu. Iz stana je otuđio video kameru i fotoaparat, vratio se u stan na Peščenici i u perilici oprao odjeću s namjerom da uništi forenzičke dokaze. Idućih dana je koristio kreditne i bankovne kartice ubijenog, kupovao raznu tehničku robu te podizao veće, za sada neutvrđene iznose novca.

Podsjetimo, potpuno izgorjelo truplo nepoznate osobe u Ravneščici, šumi u blizini Novaka Ravenskih, pronašao je 1. veljače jedan mještanin. Policija je obavila očevid, a ostaci karboniziranog trupla prevezeni su na Odjel patologije koprivničke Opće bolnice. Obdukcija nije utvrdila točan uzrok smrti, no DNK analizom utvrđeno je da je riječ o H. F.  iz Zagreba. Daljnjom istragom odbačena je sumnja u samoubojstvo te je otkriveno da je riječ o teškom ubojstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene