Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Munchen: Počelo suđenje Marku Živkoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Münchenu je jučer počelo suđenje dvostrukom ubojici hrvatskih korijena, 24-godišnjem Marku Živkoviću. Brutalni je ubojica u lipnju 2005. najprije ubio svoju nekadašnju životnu suputnicu, a nakon toga i njezinu prijateljicu.

Koliko je mladi ubojica hladnokrvan govori i podatak da je nakon ubojstava mrtav hladan položio vozački ispit za motor. Nakon ispita vratio se na mjesto zločina i sa samurajskim mačem raskomadao leševe djevojaka i onda dijelove leševa uz pomoć oca Branka pobacao iza Bernaua, na trasi autoputa München-Salzburg.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna blizu željezničke stanice Eksplodirala stara zrakoplovna bomba u Njemačkoj: Jedna osoba teže ozlijeđena Ispijanje piva (Foto: Dnevnik.hr) najveće narodno slavlje Počinje Oktoberfest: Popit će se sedam milijuna litara piva, a krigla košta više od 70 kuna

Kao motiv je naveo da ga je bivša djevojka nakon prekida veze pokušavala ucjenjivati. Zbog toga je navodno na svome radnom mjestu pronevjerio oko 140 000 eura. Radio je kao trgovački uposlenik u Putzbrunnu. 

Ispred porote i suda držao se stoičkom mirnoćom. Izraz lica odavao je ravnodušnost. Njegove žrtve, djevojka Kristina Meisner i prijateljica Bilge Cecen stradale su 22. lipnja 2005. u njegovu stanu, Friedrich- Engels-Bogen u Neuperlachu .

Tvrdi da ga je rastanak od Kristine pogodio, a pogotovo spoznaja da se vratila bivšem dečku Aliju I. On je, kako tvrdi, pokušao Kristinu napraviti ljubomornom s bivšom djevojkom Glorijom. Kristina je u izljevu ljubomore s prijateljicom došla u njegov stan. Krenula je prema njemu mašući nožem i on ju je bocom udario u glavu. Oteo joj je nož i počeo ih bosti. 

Pokušao je "ublažiti" svoje monstrouzno djelo nesretnim djetinjstvom. Marko je i prije bio evidentiran na policiji za osam prekšajnih djela; krađe automobila, trgovina drogom i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene