Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlovac: Policija u sinoćnjoj pucnjavi postupila zakonito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sinoćnjem sukobu i pucnjavi u karlovačkom naselju Švarči, u kojima je Zdenko M. (20) policiji prijetio vatrenim oružjem i bombom, policija je postupila zakonito uz korištenje sredstva prisile i upotrebu vatrenog oružja jer je to bilo nužno i opravdano.

Također u sukobu su dvojica policajaca lakše ozlijeđena, odnosno u eksploziji bombe oštećeni su im bubnjići, utvrdili su liječnici u karlovačkoj Općoj bolnici, izvijestio je danas na tiskovnoj konferenciji u karlovačkoj Policijskoj upravi zamjenik načelnika PU karlovačke Boris Kozjan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 30 posto gradskih prostora koristi se protuzakonito Slika nije dostupna Lepoglava: policajci zakonito primjenili silu

Načelnik PU Nenad Kranjčec najavio je nastavak istrage i kaznenu prijavu protiv Z.M.-a zbog "teškog ubojstva u pokušaju, dovođenja u opasnost života i imovine ljudi opće opasnom radnjom ili sredstvom te za uništenje i oštećenje tuđe stvari i imovine". 

>> Karlovac: Bombom na policijsku ophodnju

Pokušaj ubojstva odnosi se na policajce koji su lakše ozlijeđeni, a napadač im je prijetio pištoljem i ručnom bombom.

Istražni sudac Perković sinoć je potvrdio da je četveročlana
policijska ophodnja oko 18 sati u naselju Švarči provjeravala
automobil "opel corsu" zbog toga što na stražnjem dijelu automobila nije bilo registracijske pločice. 

U automobilu je zatečen Mario Tomičić, a dok je policija provjeravala podatke, do njih je iznenada (kod trgovine Konzum) došao Zdenko M., te policajcima zaprijetio pištoljem i bombom.

Zdenko M. dao se u bijeg, a policajci su krenuli u potjeru za njim te su ga uspjeli okružiti. 

U međusobnoj pucnjavi policajci su ranili napadača te ga spriječili u daljnjoj pucnjavi, no Z.M. je pritom aktivirao bombu, koja je eksplodirala nedaleko od policajaca.

Krhotine bombe pronađene su u parkiranim automobilima i u stanu na četvrtom katu obližnje stambene zgrade, a na nogostupu je nastao omanji krater.

Za iskazanu hrabrost načelnik PU karlovačke Kranjčec danas je javno pohvalio policajce Danijela Bjelovuka, Igora Matejića i Marina Rehorića.

Na novinarsko pitanje jesu li do sada dovedeni u vezu Mario T. koji je jučer zatečen u vozilu bez registracijske pločice, a kojega su djelatnici Odjela za droge pretraživali, sa Zdenkom M. koji je napao policiju tijekom pretrage, načelnik Odjela kriminaliteta Vlatko Cegur odgovorio je da "u konkretnom slučaju kriminalistička obrada još traje".

Očevid je završio oko pola noći, a za daljnju su obradu uzeta dva vozila te još neki objekti izvan Karlovca, koji bi trebali ukazati na to ima li veze pretraživanje Marija T. s oružanim napadom, koji se dogodio oko 18,20 sati.

Na novinarsko pitanje jesu li utemeljene glasine da na Švarči djeluje organizirana kriminalna skupina, Kranjčec je odgovorio kako "operativne informacije o tome postoje, ali tek treba utvrditi je li riječ o grupi iz djelokruga rada USKOK-a".

Na inzistiranje novinara povezuje li droga Marija T. i Zdenka M., Cegur je potvrdio da im je ta veza poznata od ranije.

Ozlijeđeni Zdenko M. nalazi se na Odjelu intenzivnog liječenja u karlovačkoj Općoj bolnici. 

Od dežurnog liječnika dr. Nikole Nesanovića doznaje se da je nakon dvaju operativnih zahvata izvan životne opasnosti, no u stanju u kojemu su još uvijek moguće komplikacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene