Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio njegov odvjetnik

Mravak USKOK-u rasvijetlio sumnjive poslove HEP-a i prozvao Sanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raspričao se bivši direktor HEP-a, Ivan Mravak. Prokazao je, navodno, bivšeg premijera i neke dužnosnike.

 Dok su ga pravosudni policajci, po treći put ovaj tjedan gurali u kombi, pogledi slučajnih prolaznika bili su uprti u zgradu USKOK-a. Nekadašnji direktor HEP -a, Ivan Mravak, na mahanje se nije obazirao. Pred istražiteljima je ponovno dobio dar govora. Pričao je o nepravilnostima u poslovanju te državne tvrtke, privilegiranim HEP-ovim stanovima, ali i drugim njemu sumnjivim poslovima. Priznao je da je u nekima, u vrijeme dok je on bio glavni, imao svoje prste. Progovorio je i klupko odmotao.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Slika nije dostupna 'Branio se istinom' Mravak se u USKOK-u 'branio istinom'?

'Do kud će istraga dosegnuti? Dosegnut će do nebesa, do plafona. A kako će to i s čime rezultirati ostaje nam još malo vremena da saznamo', rekao je Branko Šerić, odvjetnik Ivana Mravka. O detaljima, koje ima i u torbi, ne smije govoriti. Neslužbeno, Mravak je prozvao bivšeg premijera, ali i još neke osobe, koje su bile na drugim funkcijama u državi. Satima se priča uigravala, ali oko koga se uistinu steže obruč, ravnatelj USKOK-a ne želi otkriti. 'Ne mogu vam govoriti o kome vodimo istrage i što ispitujemo', rekao je Dinko Cvitan, ravnatelj USKOK-a.

Dokazi svakodnevno pristižu

Policija uvjerava kako im dokazi svakodnevno pristižu. No, jesu li kako i sami kažu dragocjeni, nije poznato. Baš kao ni kad će priliku da progovori pred USKOK - ovim tužiteljima, dobiti i donedavni čelnik Carinske uprave i bivši HDZ - ov šef financija. Zbog jednog takvog termina i za Mladena Barišića, odvjetnik mu po tko zna koji put obilazi glavnog državnog odvjetnika, a on za to vrijeme, obranu sprema u krcatoj ćeliji. Povratak bliskog prijatelja Sanadera nije uspio pogledati u cijelosti. 'On bi volio to gledati izvana. Nisu njemu baš mediji toliko dostupni koliko su nama vani', prokomentirao je Ante Madunić, odvjetnik Mladena Barišića.

>> VIDEO: Mravak ponovno na ispitivanju, ovaj put o stanovima

No, spekulira se da se iza biranja datuma skriva nagodba. Navodno, pokušava dobiti na vremenu, ne bi li izborio bolji položaj za sebe, ali i blisku mu prijateljicu, Nevenku Jurak.
Dvojac se sumnjiči za izvlačenje novca poreznih obveznika iz državnih poduzeća i ministarstva. Hoće li mu to uspjeti možda doznamo već nakon vikenda. Ako se opet nešto ne izjalovi.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene