Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brazzoduro skeptičan

Mornar Hrvat krijumčario 230 kg kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 230 kilograma kokaina čija je tržišna vrijednost 26 milijuna dolara zaplijenila je policija na brodu u južnoafričkoj luci Durban, javili su u četvrtak južnoafrički elektronski mediji.

Droga je pronađena u kabini 28- godišnjeg Hrvata, člana posade, koji je uhićen. Prema navodima to je najveća količina kokaina ikad zaplijenjena u Južnoj Africi. Brod je doplovio iz Argentine i plovi pod liberijskom zastavom, a njegov teret bio je namijenjen susjednoj Namibiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi"

Kapetan Predrag Brazzoduro, tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, za Dnevnik.hr je rekao kako trenutno nema više informacija od ovog što je objavljeno a da ga slučaj kapetana Laptala tjera da bude skeptičan prema tim prvim informacijama jer je u tom slučaju bila potpuno lažna. Brazzoduro kaže da brod ima miješanu posadu od 22 člana koju čine Hrvati i Crnogorci. Obavijestio je svog južnoafričkog kolegu kako bi posada imala sve potrebno na raspolaganju i koji će se kasnije javiti s više podataka.

Droga je pronađena na brodu pod imenom 'Senator', koji je nakon nalaza potpuno 'pročešljan'. Posada i zapovjednik broda ispitani su i, kako je rekao šef tamošnjeg Odjela za borbu protiv organiziranog kriminala Johan Booysen, potpuno su surađivali. 'Drogu je držao u ruksacima. Imao ih je u kabini toliko kao da se sprema na ekspediciju na Kilimandžaro', rekao je Booysen.

MVPEI potvrdio da je stupio u kontakt s južnoafričkim vlastima

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija potvrdilo je da je u vezi s uhićenjem hrvatskog državljanina u Južnoafričkoj Republici stupilo u kontakt s južnoafričkim vlastima. Veleposlanstvu je potvrđeno da je hrvatski državljanin doista uhićen u južnoafričkoj luci Durbanu te da ga terete za posjedovanje droge, kaže se u priopćenju MVPEI-ja.

Konzularna pomoć nije zatražena, priopćeno je, ali hrvatsko veleposlanstvo pomoć je ponudilo, zauzelo se u traženju prevoditelja za engleski, a uhićeni je Hrvat obaviješten i o pravu na odvjetnika. Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija objavilo je da će putem veleposlanstva u Pretoriji nastaviti pratiti razvoj situacije i obavještavati javnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene