Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladi kriminalci

Pljačkali benzinske postaje i novac trošili na provode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija dovršila je kriminalističku obradu nad dva mlađa punoljetnika i četiri maloljetnika zbog osnovane sumnje da su od 27. srpnja do 12. kolovoza počinili šest razbojstva na pet benzinskih postaja i u jednoj kladionici na području Maksimira, Peščenice i Sesveta, izvijestila je danas zagrebačka Policijska uprava.

Zamjenik načelnika Sektora kriminalističke policije zagrebačke Policijske uprave Damir Deak rekao je kako je šteta oko 60.000 kuna, a novac su osumnjičenici uglavnom trošili za osobne potrebe i na provode. Nakon kriminalističke obrade jučer su privedeni u istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu, rekao je Deak. Kaznena djela razbojstva osumnjičenici su činili prijeteći pravim, plinskim ili plastičnim pištoljima, maskirani kapama s prorezima za oči i maskama, uglavnom noću ili u rano jutro, kada je na benzinskim postajama manji promet.

Pročitajte i ovo Nasilje; ilustracija - 3 Policija traži napadače Napad na maloljetnike na Trgu šokirao građane: Policija još traži napadače, majka žrtve uputila apel Novi napad na djelatnike ZET-a Sindikat prijeti zaustavljanjem prometa Napadnuta vozačica ZET-a u šoku za Dnevnik Nove TV: ''Po rukama, nogama i glavi, lupali su me gdje su stigli''

Utvrđeno je da su jedan maloljetnik i jedan mlađi punoljetnik dosad evidentirani kao počinitelji kaznenih djela iznude i prijetnje, a ostali dosad nisu kazneno prijavljivani. Deak je istaknuo kako je uočen znatan porast razbojstava na benzinskim postajama pa policija čini sve radi prevencije tih kažnjivih djela, otkrivanja počinitelja, njihova uhićenja i privođenja pravosudnim tijelima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene