Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petrinja

Mladog lovca ubila mina na razminiranom području

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Župić kod Petrinje poginuo je 19-godišnji mladić. On je bio u organiziranom lovu Udruge Srna, a s njim su bila još tri lovca. 18-godišnjak je ušao u usjek gdje su bili ratni položaji te ga je raznijela mina.

Kako se neslužbeno doznaje, mladić je ušao u područje koje se smatra razminiranim, no na nesreću, naišao je na zaostalu minu koja je eksplodirala i na mjestu ga usmrtila. Nesretni srednjoškolac sudjelovao je u organiziranom, redovitom lovu na fazane u kojem je, uz druge lovce, sudjelovao i njegov otac i stric te još dvojica lovaca. Zemljište na kojem se dogodila tragedija, inače, obrađuje se već godinama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško ozlijeđena Umjesto divljači upucao ženu: Hitno prevezena u pulsku bolnicu s teškim ozljedama Slika nije dostupna Nesreća u lovu Oprtalj: Nehotice ubio kolegu lovca

Područje na kojem je poginuo mladi Dino Koljaja razminirano je, naime, još 1997. godine, rekli su nam lovci, koji tu redovito love. 'No, evo kao što vidite, to je zapravo jedan veliki rizik. Područje bi trebalo biti 100 posto razminirano, no tko zna kako je ova mina zaostala', rekao nam je lovnik Ivan Roksa. Dvije trećine lovnog područja kod Župića je minski sumnjiv teren. No, mjesto na kojemu je nesretni mladić izgubio život, tvrde lovci, razminirano je. Dokaz tome je i oznaka koja upozorava na opasnost od mina na polju preko ceste koja razdvaja minirano od razminiranog područja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene