Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu dugotrajna kazna

Mjesec dana istražnog zatvora za napadača na počasnu konzulicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarcu (48) koji je u Koteksovom neboderu u Splitu nožem napao počasnu konzulicu Nizozemske Silvanu Kondić određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Napadaču na nizozemsku konzulicu Silvanu Kondić splitski Županijski sud odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti ili dovršiti nedjelo.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija "mislio je da je gotov" HDZ-ovac i bivši MMA borac brutalno pretukao maloljetnika: "Davio ga je, gurao mu prste u oko i usta. Htio mu je valjda oči iskopati" Uhićeni Splićanin imao je i dva vuka (ilustracija) Užas u Dalmaciji Uhićen Splićanin koji je držao 67 pasa i dva vuka: Doznajemo zašto zvjeri ne mogu natrag u prirodu

Glasnogovornica splitskog Županijskog državnog odvjetništva Rene Laura potvrdila je Hini da je osumnjičeni napadač jučer ispitan u tužiteljstvu nakon čega je od suca istrage zatraženo da mu odredi istražni zatvor.

>> Osumnjičenog za napad na konzulicu terete za pokušaj ubojstva

'Sud je udovoljio zahtjevu Državnog odvjetništva', kazala je Laura, podsjećajući da se napadač tereti za pokušaj teškog ubojstva za što je predviđena kazna dugotrajnog zatvora.

Osumnjičeni 48-godišnjak u srijedu pet minuta prije podneva na 12. katu Koteksovog nebodera nožem je napao konzulicu Kondić koju je izbo po glavi nakon čega se dao u bijeg. Sat i pol kasnije policija ga je pronašla u naselju Pujanke i privela ga u policijsku postaju.

Konzulica je zbog višestrukih ubodnih rana primljena u bolnicu, a iako su joj ozljede okarakterizirane kao lakše zadržana je na promatranju.

Neslužbeno se doznaje da je napadač od ranije pozat policiji zbog krađa i zlouporabe droga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene