Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo taksista u Zadru

Mijenja se optužnica protiv osumnjičenog ubojice taksista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponovljenom postupku protiv 23-godišnjega Elvisa Šopića zbog ubojstva taksista Igora Ćustića, tužiteljstvo je zatražilo prekid rasprave i najavilo je izmjenu dijelova optužnice.

Prekid rasprave je zatražen budući da sudsko vijeće Županijskoga suda u Zadru nije prihvatilo nijedan dokazni prijedlog Županijskoga državnoga odvjetništva. Do sljedećeg ročišta, koje će biti dogovoreno u roku od tjedan dana, državni odvjetnik zbog toga će promijeniti dijelove optužnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samo jedan hitac Rekonstrukcija ubojstva: Metak u čelo taksistu Ćustiću Slika nije dostupna Ubio i zapalio taksista 'Kriv sam, ali ne onako kako piše u optužnici'

>> Šopiću ukinuta presuda za ubojstvo zadarskog taksista

Inače, danas je svjedočio policajac iz benkovačke Policijske postaje Božidar Surać, koji je u noći ubojstva bio u službi, a iskaz je dao i svjedok Gjon Gojani. Po Šopićevoj obrani, optuženi se na dan ubojstva s Gojanijem nekoliko puta čuo mobitelom radi prodaje svoje sačmarice. No, Gojani je rekao da optuženoga ne poznaje te da s njim nije nikada kontaktirao. Na pitanje kako objašnjava razgovore s telefona registriranog na njegovo ime, Gojani je odgovorio kako na godinu promijeni najmanje pet do šest mobitela, što je bio slučaj i sa spomenutim brojem.

Inače, Vrhovni sud ukinuo je prijašnju presudu od 30 godina zatvora i predmet je vratio na ponovno suđenje. Suci Vrhovnoga suda prihvatili su žalbu Šopićeva branitelja kako tijekom suđenja nije dokazano teško ubojstvo na osobito podmukao način, nego takozvano obično ubojstvo.

Dvadesettrogodišnji Elvis Šopić iz Raštevića, optužen je da je potkraj siječnja 2008. godine oko 22,30 sati na cesti u blizini Korlata, ubio iz sačmarice taksista Igora Ćustića, a zatim je zapalio automobil i pobjegao.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene