Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen osumnjičenik

Medulin: Pronađen skimming uređaj na bankomatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog osnovane sumnje da je na bankomatu u kampu na području Medulina postavio takozvani skimming uređaj, koji krade podatke bankovne kartice i PIN, istarska policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 52-godišnjaka iz Rovinja.

Policijski službenik u srijedu poslijepodne je našao na bankomatu skimming uređaj, koji se sastoji od čitača kartice postavljenog na zaštitu za usta kartice i kamere, koja je postavljena iznad tipkovnice.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Zbog sumnje da je postavio taj uređaj i time počinio kaznena djela neovlašteno presretanje računalnih podataka i izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na uporabu sredstava za krivotvorenje, policija je uhitila 52-godišnjaka i protiv njega podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Istarska policija pozorava građane da povećaju oprez prilikom korištenja bankomata s obzirom na to da se tijekom turističke sezone češće postavljaju na bankomate "skimming" uređaje, koji izgledaju poput originalnih utora bankomata i snimaju sadržaj magnetnog zapisa kartice. Pripadajući PIN broj počinitelji uglavnom dobivaju tako da na bankomat postave malu kameru ili lažnu tipkovnicu, kopirani podaci potom se prenose na krivotvorenu karticu, s kojom se može podizati novac s bankomata ili se takva kartica koristi za plaćanje putem interneta, navodi se u priopćenju istarske Policijske uprave. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene