Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šibensko-kninska Policijska uprava izvijestila je danas da će kazneno prijaviti 26-godišnju medicinsku sestru sa šibenskog područja zbog osnovane sumnje da je počinila kažnjivo djelo zloporabe položaja i ovlasti, jer je ovisnicima propisivala lijekove iz skupine opojnih droga.


Kako je utvrđeno kriminalističkom obradbom, medicinska je sestra, čiji identitet policija nije željela otkriti, od travnja prošle do 19. veljače ove godine uzimala recepte, na njima ispisivala lijekove iz skupine opojnih droga te ih davala ovisnicima.

Vezani članci Ecstasy, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Kod dvojca na Pagu pronašli ecstasy i amfetamine, priveden 22-godišnjak i maloljetna osoba Slika nije dostupna U Hrvatskoj nove droge svakih 3 do 5 godina

Recepte je ispisivala na imena pacijenata koji su bili prijavljeni u ambulatni u kojoj je radila, a podatke je uzimala iz njihovih kartona, no policija nije htjela reći o kojoj je ambulanti riječ.

Ispisane recepte 26-godišnja sestra je davala ovisnicima o drogama kako bi lijekove uzeli u ljekarnama. Sve je to činila bez znanja liječnice kod koje je bila zaposlena, ističe se u policijskom priopćenju.