Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Marko Nikolić ponovno postao lice s tjeralice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Vrhovni sud ukinuo oslobađajuću presudu Marku Nikoliću Markoniju, za sudjelovanje u ubojstvu Vjeke Sliška, zagrebački Županijski sud protiv Nikolića je ponovno raspisao tjeralicu.

Istovremeno, početak novog suđenja zakazan je već za početak srpnja, a slučaj će ovoga puta voditi sutkinja Rajka Tomerlin Almer.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Interpol - 1 Međunarodni zahtjevi Interpolove tjeralice: Znate li kada se koriste crvene, plave, žute, zelene, crne, ljubičaste i narančaste?

Nova sutkinja određena je jer je Vrhovni sud, pobijajući oslobađajuću presudu, tražio novo suđenje pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem, kazao je glasnogovornik i sudac zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Optuženika za sudjelovanje u likvidaciji Vjeke Sliška u središtu Zagreba oslobodio je sudac Marijan Garac, kandidat za vrhovnog suca, kojega su neki mediji zbog spornih presuda prozivali za veze s mafijom, što je on odbacivao.

Vrhovni je sud zauzeo stav da je sudsko vijeće koje je oslobodilo Nikolića pogrešno utvrdilo činjenično stanje, pa novi postupak treba voditi potpuno novo vijeće.

Inače, suđenje Nikoliću, koji je netragom nestao nakon Sliškova ubojstva, već je i ranije ponavljano. Na prvom je suđenju osuđen kao supočinitelj, zajedno s Jamesom Capauom kojega je neposredno nakon likvidacije ubio Sliškov tjelohranitelj Ivica Bertić.

Nikolić je u odsutnosti osuđen na 30 godina, no slučaj je vraćen na novo suđenje, da bi ga vijeće pod predsjedanjem suca Garca oslobodilo optužbe.

Na prvom suđenju zbog Sliškovog je ubojstva na 13 godina osuđen i Samir Ivošević koji trenutno izdržava kaznu, kao i Bertić koji je zbog ubojstva šefovog ubojice dobio devet godina.

Nezapamćen masakr u središtu Zagreba dogodio se 22. ožujka 2001. Vjeko Sliško ubijen je usred dana ispred svoje zgrade u Preradovićevoj ulici, nakon čega je njegov tjelohranitelj sustigao ubojicu Capaua i na Cvjetnom mu trgu pred mnoštvom svjedoka iz blizine pucao u glavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene