Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snimka napada medvjeda na čuvare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Nove TV tijekom snimanja reportaže o medvjedima u Kutarevu koji zbog pretoplog vremena još nisu utonuli u zimski san bila je svjedokom šokantnog napada jednog od medvjeda na volontere koji se brinu o njima. Video snimku napada medvjeda pogledajte u video prilogu.

Pred našom zaprepaštenom ekipom, dok je kamera bilježila pripreme utočišta za zimu medvjed Mrnjo Brundo je napao 19-godišnju volonterku Njemicu Mariu-Ruth Schufer, a potom i domara utočišta 60-godišnjeg Ivana Crnkovića koji ju je pokušao otrgnuti od pobješnjele životinje. 

Pročitajte i ovo Medvjed hara slovačkim gradom na sjeveru Slovačke VIDEO Medvjed hara gradom, proglašeno izvanredno stanje: U napadu ozlijeđeno petero ljudi Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed

Ozlijeđeni domar Ivan Crnković Pavenko hitno je prebačen u riječki KBC, zadobio je teške ozlijede po rukama, nogama, leđima i licu. 

Da bi spriječio tragične posljedice, posjetitelj koji se našao u blizini ustrijelio je medvjeda iz pištolja za kojeg je imao urednu dozvolu, doznaje se od ličko-senjske Policijske uprave.

Petogodišnji Mrnjo Brundo, težak oko 200 kilograma, bio je prvi medvjed u kuterevskom utočištu.

U kuterevskom utočištu za mlade medvjede smješteni su medvjedi koji su prerano odvojeni od majke, primjerice zbog krivolova, i nisu sposobni za samostalan život.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene