Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekipa Nove TV tijekom snimanja reportaže o medvjedima u Kutarevu koji zbog pretoplog vremena još nisu utonuli u zimski san bila je svjedokom šokantnog napada jednog od medvjeda na volontere koji se brinu o njima. Video snimku napada medvjeda pogledajte u video prilogu.


Pred našom zaprepaštenom ekipom, dok je kamera bilježila pripreme utočišta za zimu medvjed Mrnjo Brundo je napao 19-godišnju volonterku Njemicu Mariu-Ruth Schufer, a potom i domara utočišta 60-godišnjeg Ivana Crnkovića koji ju je pokušao otrgnuti od pobješnjele životinje. 

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) U lavinama u Austriji poginulo pet osoba: Muškarac i žena pronađeni su zatrpani u golemoj snježnoj gromadi BiH policija (Foto/Arhiva: AFP) Tragedija u Bosanskoj Kostajnici: Mladić i djevojka pronađeni mrtvi u garaži

Ozlijeđeni domar Ivan Crnković Pavenko hitno je prebačen u riječki KBC, zadobio je teške ozlijede po rukama, nogama, leđima i licu. 

Da bi spriječio tragične posljedice, posjetitelj koji se našao u blizini ustrijelio je medvjeda iz pištolja za kojeg je imao urednu dozvolu, doznaje se od ličko-senjske Policijske uprave.

Petogodišnji Mrnjo Brundo, težak oko 200 kilograma, bio je prvi medvjed u kuterevskom utočištu.

U kuterevskom utočištu za mlade medvjede smješteni su medvjedi koji su prerano odvojeni od majke, primjerice zbog krivolova, i nisu sposobni za samostalan život.