Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijava protiv šest osoba

Maltretirali obitelj: Puštali im četničke pjesme i vikali 'Ovo je Srbija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija iz Gvozda podnijela je kaznenu prijavu protiv šest osoba, od kojih su dvije maloljetne, iz Podgorja jer su se prema članovima jedne peteročlane obitelji iz toga mjesta nasilnički ponašali, objavila je sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Neslužbeno se doznaje da su počinitelji mladići srpske, a obitelj koju su vrijeđali i prijetili joj hrvatske narodnosti.

Policija je utvrdila da su osumnjičeni u noći s 23. na 24. srpnja tijekom zabave u mjesnome društvenom domu puštali glazbu uvredljiva sadržaja, a zatim ispred i u dvorištu obiteljske kuće pjevali pjesme neprimjerenoga i uvredljivog sadržaja.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Pravda za žene - 5 Nasilje nad ženama Zbog nasilnika s pozicije moći vodi borbu kojoj se ne nazire kraj: "Očito se njemu ništa ne može. Tko više ima, taj može sve"

Uz pjesme četničkog sadržaja vikali su 'Bježite odavde', 'Ovo je Srbija, ovdje nema mjesta za vas'.

Tom su prilikom dvojica muškaraca iz skupine vičući prijetila da će na kuću baciti bombu i zapaliti je, nakon čega su u blizini bacili nekoliko petarda. Ta dvojica kazneno su prijavljena i zbog prijetnje. (V.M./ Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene