Ilustracija: GettyImages
Ilustracija: GettyImages

Na splitskom sudu ispitan je maloljetnik (16) kojeg se sumnjiči da je "spolno zloporabio" dijete mlađe od 15 godina.


Tereti ga se da je u stambenoj zgradi na jednom srednjodalmatinskom otoku u nakani zadovoljavanja svog seksualnog nagona i pohote počinio navedeno kazneno djelo.

Vezani članci Napad nožem u parku u Parizu - 4 Policija ustrijelila muškarca koji je u Parizu napao prolaznike: Nožem ubio jednu osobu, ranio više njih Ilustracija (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL) Dvojica zagrebačkih policajaca na privatnom druženju pretukla trećeg: Izbili mu zube, slomili rebra

U priopćenju DORH-a navodi se kako je žrtva, koja osumnjičenika poznaje otprije, uspjela pobjeći.

Sudac je za osumnjičenog maloljetnika predložio istražni zatvor, na što je državno odvjetnišvo podnijelo žalbu.

Priopćenje DORH-a prenosi u cijelosti:

Temeljem prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, sudac istrage Županijskog suda u Splitu ispitao je maloljetnog hrvatskog državljanina (2002.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 5. u svezi s stavkom 1. Kaznenog zakona. (1. 6. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik 27. svibnja 2018. oko 21:00 sat u stambenoj zgradi na jednom srednjodalmatinskom otoku, u nakani zadovoljavanja svog seksualnog nagona i pohote, počinio navedeno kazneno djelo na štetu djeteta kojeg poznaje od ranije, a koje se u jednom trenutku uspjelo izmaknuti i pobjeći s mjesta događaja.

Nakon ispitivanja maloljetnika, ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora prema maloljetniku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku).

Istražni sudac je rješenjem odbio prijedlog za određivanjem istražnog zatvora prema maloljetniku, na što je ovo državno odvjetništvo podnijelo žalbu.