Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na jednom dalmatinskom otoku

Maloljetnik (16) ispitan zbog sumnje da je seksualno iskoristio dijete mlađe od 15 godina

Ilustracija: GettyImages
Ilustracija: GettyImages
Na splitskom sudu ispitan je maloljetnik (16) kojeg se sumnjiči da je "spolno zloporabio" dijete mlađe od 15 godina.

Tereti ga se da je u stambenoj zgradi na jednom srednjodalmatinskom otoku u nakani zadovoljavanja svog seksualnog nagona i pohote počinio navedeno kazneno djelo.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

U priopćenju DORH-a navodi se kako je žrtva, koja osumnjičenika poznaje otprije, uspjela pobjeći.

Sudac je za osumnjičenog maloljetnika predložio istražni zatvor, na što je državno odvjetnišvo podnijelo žalbu.

Priopćenje DORH-a prenosi u cijelosti:

Temeljem prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, sudac istrage Županijskog suda u Splitu ispitao je maloljetnog hrvatskog državljanina (2002.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 5. u svezi s stavkom 1. Kaznenog zakona. (1. 6. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik 27. svibnja 2018. oko 21:00 sat u stambenoj zgradi na jednom srednjodalmatinskom otoku, u nakani zadovoljavanja svog seksualnog nagona i pohote, počinio navedeno kazneno djelo na štetu djeteta kojeg poznaje od ranije, a koje se u jednom trenutku uspjelo izmaknuti i pobjeći s mjesta događaja.

Nakon ispitivanja maloljetnika, ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora prema maloljetniku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku).

Istražni sudac je rješenjem odbio prijedlog za određivanjem istražnog zatvora prema maloljetniku, na što je ovo državno odvjetništvo podnijelo žalbu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene