Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na ponovnom suđenju za 'mali maestro' osumnjičeni Ivan Gotovac i Svjetlan Stanić izjavili su da se ne osjećaju krivim.


Na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je ponovljeno suđenje Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću. Obrana Ivana Gotovca zatražila je sud da kao svjedoka pozove Damira Polančeca, jer je kao njegov nadređeni bio upoznat sa svime te je po njegovim uputama radio. Sud je prijedlog prihvatio i rekao kako će se saslušati i svjedoci iz prvog postupka suđenja.

>> Vrhovni sud ukinuo presudu: Gotovcu ponovno suđenje

Vezani članci Slika nije dostupna Sud u cijelosti potvrdio optužnicu u 'aferi Spice' Slika nije dostupna Polančec svjedok u slučaju 'mali maestro'

Podsjetimo, Vrhovni sud je prihvatio žalbu državnog odvjetništva i ukinuo presudu koju je u veljači prošle godine donio sudac zagrebačkoga Županijskog suda Vladimir Pavleković. Presudom je Gotovac, bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizacij. bio oslobođen.

USKOK-ove optužbe glasile su da je Gotovac zlouporabio položaj te od Stanića kao mito primio peku i plaćeno putovanje u Monte Carlo kako bi mu pogodovao u privatizaciji Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevuea. Poduzetnik Stanić optužen je da je davao mito i poticao Gotovca na zloporabu položaja i ovlasti, kako bi po što povoljnijim uvjetima došao do dionica i imovine društava iz portfelja fonda.