Očevid u Makarskoj, arhivska fotografija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Očevid u Makarskoj, arhivska fotografija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Policija u Makarskoj istražuje prijavu mlade Australke (23) da je silovana na tamošnjoj plaži.


Australka (23) prijavila je policiji da silovana na plaži u Makarskoj tijekom noći prošlog ponedjeljka, a u tijeku je kriminalističko istraživanje koje provode inspektori PP Makarska i njihovi kolege iz PU splitsko-dalmatinske, javlja Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Policija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Nesreća kod Makarske: Pri slijetanju vozila poginula jedna osoba Christie Brinkley (Foto: Instagram) Ima 65 godina, a ovako njezino tijelo izgleda u mini bikiniju: "Jesi li ti uopće ljudsko biće?"

Djevojka je te noći bila pod utjecajem alkohola, pa nije bila u stanju opisati napadača, zbog čega će policija istragu usmjeravati ovisno o nalazima bioloških tragova, kao i izjava iz obavjesnih razgovora.

O prijavi 23-godišnjakinje izvijestili su i australski mediji. Kako navode, tamošnje Ministarstvo vanjskih poslova i trgovine poduzelo je sve kako bi djevojci pružilo adekvatnu pomoć.

Policija je o svemu obaviještena kada je djevojka u ponedjeljak oko 2:30 došla na Hitnu medicinsku pomoć u Makarskoj i osoblju rekla da ju je silovao nepoznati muškarac.

Poslali su je na dodatne dijagnostičke pretrage i ginekološki pregled. Uzeti su i brisovi koji su skupa s njenziom odjećom poslani na vještačenje.

Biološki tragovi mogu pokazati je li imala spolni odnos, ali to ne potvrđuje postojanje kaznenog djela, zbog čega su jako bitna stavka izjave koje ljudi koji su je tu večer vidjeli.

Nepostojanje fizičkih ozljeda ne isključuje silovanje ili spolni odnos bez pristanka. Za ta nedjela propisana je kazna do 10, odnosno pet godina zatvora.