Zlostavljanje, ilustracija
Zlostavljanje, ilustracija Foto: Getty Images

Četrdesetsedmogodišnjakinja je na sudu u Splitu osuđena na četiri godine i 11 mjeseci zatvora jer je vlastitog sina spolno zlostavljala kad mu je bilo tek sedam godina, a 10-ak godina kasnije prisilila ga je na spolne odnose.


Slučaj je otkriven 2018. kad je žena (47) završila u istražnom zatvoru na 50 dana, a sada je osuđena na temelju psihologijskog vještačenja. S obzirom na to da za zlodjela nije bilo neposrednih očevidaca, tek nekoliko posrednih svjedoka, ključnim su se pokazali razgovori vještakinje s traumatiziranim mladićem, javlja Dalmacija danas.

Vezani članci Slavko Lozina Preminuo Slavko Lozina, kontroverzni dugogodišnji sudac splitskog Županijskog suda Auto na parkiralištu ''Lopov zlatna srca'' ukrao joj auto i onda još prijetio da će joj pozvati policiju

Prema presudi, prva zlostavljanja događala su se 2007. i 2008. godine kada je majka dječaku koji je tada imao niti osam godina, unatoč njegovom negodovanju i odgurivanju, skidala odjeću te stavljala njegov spolni organ u usta. Zlostavljanje se nastavilo 10-ak godina kasnije, tijekom proljeća i ljeta 2018. godine, kada je još maloljetnog sina u desetak navrata prisilila na spolne odnose, prijeteći da će ga fizički kazniti, ali i da će ga otjerati iz obiteljskog doma.

Spomenuti portal piše kako 47-godišnjakinja nije bila na izricanju presude, ali se tijekom suđenja branila kako je cijeli slučaj izmislio njezin bivši suprug od kojeg se razvela prije 15 godina.