Zlostavljanje (Ilustracija: Getty Images)
Zlostavljanje (Ilustracija: Getty Images)

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podinulo je optužnicu protiv 53-godišnjakinje zbog njezina ponašanja prema kćeri tinejdžerici. Prijeti joj do pet godina zatvora.


53-godišnjakinja iz Virovitice živjela je u svojoj kući s malodobnom kćeri, rođenom 2002. godine i još troje djece. U razdoblju od početka siječnja 2017. do 8. travnja 2020. kćer tinejdžericu vrijeđala je, omalovažavala, tukla i izgladnjivala.

Vezani članci Pali dileri u Slavoniji Uhvaćeni dileri u Slavoniji: Droga prodavana i maloljetnicima na području Virovitice i okolice Nasilje u obitelji, ilustracija "Otac stoljeća": Svakodnevno pijan pred djecom mlatio suprugu i razbijao po stanu pa potom pretukao 6-godišnjeg sina

"Time ju je dovela u ponižavajući položaj i ugrozila njezin psihofizički razvoj", priopćeno je iz državnog odvjetništva.

Utvrdi li se joj se krivica, Kazneni zakon za one koji "prisile dijete na pretjerani rad ili rad koji ne odgovara njegovoj životnoj dobi, na prosjačenje ili ga navodi na drugo ponašanje koje je štetno za njegov razvoj ili na drugi način grubo zlorabi djetetova prava" predviđa kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina.